Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šteinbergs kāpj uz pjedestāla pasaulē lielākajās enduro sacīkstēs Čīlē

Juris Grīns
Juris Grīns

Šteinbergs kāpj uz pjedestāla pasaulē lielākajās enduro sacīkstēs Čīlē
"Sõmerpalu MK" komandas sportisti uz pjedestāla (no kreisās). Foto: Sarah Kinrade

Sešas dienas ilgušajās starptautiskajās enduro sacensībās FIM ISDE, kas šogad norisinājās Čīlē, godalgoto trešo vietu savā klasē starp aptuveni 170 sportistiem izcīnījis latvietis Ivo Šteinbergs. Viņa pārstāvētā "Sõmerpalu MK" tikmēr ieguva augsto otro vietu komandu ieskaitē.

FIM ISDE tiek uzskatītas par lielākajām un prestižākajām enduro sacensībām pasaulē, ik gadu citā norises vietā kopā pulcējot simtiem braucēju. Šogad tās notika Čīlē, sešu dienu garumā sportistiem cīnoties smagā un putekļainā trasē. Šteinbergs bija vienīgais latvietis uz starta starp gandrīz 500 sportistiem, savukārt viņa pārstāvētajā C2 klasē uz starta stājās aptuveni 170 dalībnieki.

Pirmajā dienā Šteinbergs sasniedza ceturto rezultātu, bet otrajā dienā viņam izdevās uzstādīt labāko laiku un pat pārņemt vadību C2 ieskaitē. Trešajā dienā sportists bija otrais ātrākais, arī kopvērtējumā atkāpjoties uz otro vietu, savukārt ceturtajā dienā ierindojās trešajā pozīcijā, bet aizvien noturējās otrais kopvērtējumā. Piektajā dienā, kas izrādījās vissmagākā, Šteinbergam ceturtais rezultāts un arī kopvērtējumā tobrīd viņš bija ceturtais.

Sestdien FIM ISDE ietvaros bija jāaizvada vairs tikai motokrosa sacīkstes, kurās Šteinbergs sasniedza sesto vietu, taču bija ātrāks par galvenajiem konkurentiem, līdz ar to kopvērtējuma tabulā pakāpjoties uz trešo vietu. Līdz otrajai pozīcijai pietrūka pavisam maz. Komandas biedrs Martins Leoks motokrosā sasniedza otro vietu C2 klasē, sacīkšu summā izcīnot sesto vietu, bet komandas braucējs Elarijs Talu, kurš startēja C3 kategorijā, pēdējā dienā pamanījās uzvarēt, bet kopvērtējumā ieguva ceturto vietu.

Pateicoties abu igauņu un latvieša lieliskajam sniegumam, "Sõmerpalu MK" izcīnījusi otro vietu komandu ieskaitē "Club Team Award", kur startēja 106 vienības, pa trim braucējiem katrā.

Kopvērtējuma rezultāti C2 klasē

VietaSportistsValstsMotociklsRezultāts
1.Lorenso MakoritoItālijaHusqvarna4:45:16.70
2.Fabjēns PlanēFrancijaSherco+5:23.94
3.Ivo ŠteinbergsLatvijaKTM+5:24.12
4.Toms ElvudsLielbritānijaHusqvarna+6:18.38
5.Dante OliveiraASVKTM+10:02.43
6.Martins LeoksIgaunijaKTM+11:22.57
7.Lukass VagbergsZviedrijaKTM+14:56.65
8.Kūpers EbotsASVKTM+15:25.81
9.Brujstens DānsNīderlandeKTM+17:43.16
10.Horhe DjessČīleHusqvarna+18:22.69

Visi rezultāti: - FIM International Six Days Enduro Chile 2018...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-11-18 18:27, pirms 6 gadiem
Oho! Izkabināja Leoku! Labs!!