Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sabulis atgriežas Eiropas motokrosa čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Sabulis atgriežas Eiropas motokrosa čempionātā
Kārlis Sabulis. Foto: LaMSF

Nedēļas nogalē, 20. un 21. jūlijā, Čehijā, Loketas mototrasē norisināsies Eiropas čempionāts 2T klasē motokrosā, kur uz starta dosies Kārlis Sabulis.

Eiropas čempionāts 2T klasē pēc jaunajiem FIM Eiropas noteikumiem notiek tikai vienu reizi gadā, un čempions šajā klasē tiek kronēts uzreiz pēc divu braucienu summas.

“Lieliskas ziņas! Varēšu atkal sajust MXGP atmosfēru, startējot EMX2T klasē jau šonedēļ Loketā, Čehijā,” tā Kārlis Sabulis.

Vaicājot, kāpēc tika lemts par šādu lēmumu, Kārlis neslēpjot atbild: “Tā kā jau otro gadu braucu enduro ar 2T motociklu, tad kaut kur visu laiku galvā bija doma par šo posmu Loketā. Patiesībā, lēmumu pieņemot, bija jāizdara liels darbs, lai sagatavotos šīm sacensībām, jo viegli nebūs. Bez komandas “Motosports Racing Team/Auseklis” tas nebūtu iespējams, kā arī pārējiem līdzcilvēkiem, kuri pielikuši savu roku, lai es varētu šonedēļ startēt. Tāda sirreāla sajūta, ka uz šo posmu izdevās kvalificēt arī divus no saviem audzēkņiem un tieši šonedēļ mēs ar viņiem kopā startēsim augstākā līmeņa sacensībās. Par to ir liels prieks un gandarījums, un, protams, motivācija rādīt piemēru saviem puišiem un attaisnot cerības komandai.”

Paralēli šim čempionātam norisināsies arī Eiropas fināls MX65cc un MX85cc klasē.

MX65cc klasē no Latvijas startēs:
Ričards Jurčenko
Dominiks Sēlis
Georgs Fridrihsons

MX85cc klasē:
Sebastians Olsens
Jēkabs Hudoljes
Rainers Grasis
Toms Dankerts

Un wild card no sacensību promotera saņēmuši arī brāļi Cīruļi, kuriem šie būs pirmie starptautiskie starti, kopš pārgājuši uz MX85cc klases motocikliem.