Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Saldus motokrosa rīkotājs: "Lietus dēļ trase kļuva necaurbraucama un bīstama"

Juris Grīns
Juris Grīns

Noslēdzies Latvijas amatieru čempionāta motokrosā trešais posms, kas aizvadītajā nedēļas nogalē risinājās Saldū, "Silavotiņu" mototrasē. Katras klases braucēji trasē aizvadīja tikai pirmo braucienu, jo otrie braucieni tika atcelti nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ.

“Visu nedēļu laika prognozes bija visai skumjas, bet cerējām, ka tiksim galā. Pēc kvalifikācijas braucieniem likās, ka situācija ir nedaudz cerīga, jo trase sāka žūt, bet tad, kad sākās starti, ar nelieliem pārtraukumiem atkal sākās spēcīgas lietus gāzes. Pēc pirmajiem braucieniem tika nolemts atkārtoti sasaukt sacensību dalībnieku un pārstāvju sapulci, kad tika pieņemts loģisks lēmums – otrie braucieni ir jāatceļ, jo praktiski visa trase ir kļuvusi necaurbraucama un bīstama,” pavēstīja trases saimnieks Aidis Herings, kurš atklāja, ka trases sagatavošanā bija ieguldīts pamatīgs darbs un pirms gatavojot trasi sacensībām, zemākajā vietā tika ielikta caurteka, kura izrādījās pārāk tieva un nespēja novadīt ūdeni, kurš straumēm plūda klāt.

Pat neskatoties uz lietainajiem laikapstākļiem, Latvijas amatieru motokrosa čempionātu bija ieradušies skatīties diezgan daudz skatītāju, kuriem šāda izrāde bija pa prātam, jo pārbaudījumi gan sportistiem, gan tehnikai bija lieli.

Vislielākais dalībnieku skaits bija iesācēju klasē, kur pie starta barjeras stājās 15 piloti. Pirmajā un vienīgajā braucienā finišu gan sasniedza tikai 12 no viņiem. Ātrākais bija Mārtiņš Deksnis (AMK “Bieriņi”), otro vietu izcīnīja Tomass Randa (Motoklubs “Litene”), bet trešais palika Guntis Valters.

Nomināli prestižākajā MX Open klasē uzvaras laurus plūca Andis Valts no “Moto Mafia”, aiz sevis atstājot lietuviešu sportistu Liutauru Maciulēviču. Goda pjedestāla zemāko pakāpienu tikmēr iekaroja Kārlis Roberts Elksnis (MX Ādaži).

MX18+ klasē pie uzvaras tika Ansis Anševics no “Rodeo MX”, aiz sevis atstājot Sandi Aleksejevu (DAKO Ziemeļvidzeme) un Ričardu Billi (Rambas R).

MX30+ ieskaitē ātrākais bija kluba “Rambas R” pārstāvis Jānis Riters. Otrā vieta Marekam Zolmanim (Saldus Motoklubs), kamēr trešā Mārtiņam Martiķānam (MX Factory Riga).

Kvadriciklos nepārspēts palika Viktors Vaskis (Rodeo MX), bet iz goda pjedestāla otrā un trešā pakāpiena kāpa Jānis Tiļugs (Motokurzeme) un Jānis Raiskums (Motokruīzs).

Blakusvāģu ieskaitē visiem pa priekšu brauca Lietuvas un Latvijas apvienotā ekipāža – Liatauras Variakojis/Mārtiņš Antons, kuri vēl nesen piedalījās pasaules čempionāta posmā Igaunijā. Otro vietu izcīnīja Gatis Tabūns ar līdzbraucēju Edgaru Skinderski no “Rambas R”, bet trešie palika Didža Trautmaņa/Sanda Priednieka (JTSC “Eriņi”) ekipāža.

Pārējie rezultāti:

MX40+

1. Andris Jonaitis (GF Racing Team)
2. Mārtiņš Mauriņš (F.F.F. sporta klubs)
3. Andris Hohlačovs (Rambas R)

MX45+

1. Leons Kozlovskis (MX Ādaži)
2. Raimonds Kalniņš (DAKO Ziemeļvidzeme)
3. Andis Spila (VV Moto Racing team)

MX50+

1. Jurijs Kovgers (DAKO Ziemeļvidzeme)
2. Raivis Zolmanis (Saldus motoklubs)
3. Arvis Sanders (Rodeo MX)

MX55+

1. Jānis Mironovs (CAMK Latgale)
2. Egidius Maciunas
3. Indulis Kārkliņš (Motoklubs “Ape”)

Izmantotie resursi:
lamsf.lv