Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MXGP sezona turpinās Argentīnā, startē arī Jonass

Juris Grīns
Juris Grīns

MXGP sezona turpinās Argentīnā, startē arī Jonass
Pauls Jonass. Foto: Husqvarna

Šajās brīvdienās Argentīnā tiks aizvadīts pasaules motokrosa čempionāta trešais posms, kurā savu pārsvaru MXGP klases kopvērtējumā mēģinās palielināt Tims Gajsers. Sacensībās startēs arī Pauls Jonass, kurš savainojuma dēļ nevarēja pabeigt iepriekšējo posmu.

Sacensības norisināsies Patagonijā, Neukenas provinces kūrortpilsētiņas Viljas la Angosturas mototrasē. Pēdējos divus gadus Argentīnā pasaules čempionāts neviesojās, bet pirms tam sacīkstes tur jau tika rīkotas no 2015. līdz 2019. gadam.

Zīmīgi, ka Pauls Jonass ir viens no Argentīnas "Grand Prix" panākumiem bagātākajiem sportistiem, jo šajā posmā izcīnījis divas uzvaras, tāpat kā Tims Gajsers un Džefrijs Herlingss. Latvietis to paveica 2017. un 2018. gadā, kad vēl startēja MX2 klasē KTM rūpnīcas komandas sastāvā. MXGP klasē viņš vienīgo reizi Patagonijā startēja 2019. gadā, kad jau ar "Husqvarna" motociklu tika gūta desmitā vieta. Jonass arī atzinis, ka šī viņam ir viena no mīļākajām trasēm kalendārā.

Uz Argentīnu Jonass dosies pēc nelielas operācijas, kuras laikā tika uzliktas jaunas šuves rokai. Pirmajā posmā Lielbritānijā "Standing Construct Husqvarna" rūpnīcas sportists nepiedalījās, jo bija veicis rokas cīpslu operāciju, bet startēja otrajā posmā Itālijā. Tur viņš pirmajā braucienā finišēja desmitais, kad atklājās, ka atnākusi vaļā šuve. Toreiz otro braucienu līdz ar to nācās izlaist un bija jādodas pie ārsta. Tagad sportists ir nedaudz atpūties un jācer, ka varēs startēt ar pilnu atdevi.

Paula Jonasa sasniegumi Argentīnā

GadsKlase1.brauciens2.brauciensVieta posmā
2015MX22.3.2.
2016MX2NF4.13.
2017MX21.1.1.
2018MX21.1.1.
2019MXGP9.12.10.

Pagājušās sezonas pirmo divu vietu ieguvēji Džefrijs Herlingss un Romēns Fevrs joprojām nevar startēt, jo turpina ārstēt savainojumus un vēl arī nav precīzi zināms, kad viņi varētu atgriezties. Līdz ar to pērnā gada bronzas medaļnieks Tims Gajsers no "Honda" komandas pašlaik ir galvenais favorīts. Viņam izdevās uzvarēt gan pirmajā, gan otrajā posmā, taču atsevišķos braucienos divas uzvaras ir arī "GasGas" rūpnīcas braucējam Horhem Prado, kura lielākais trumpis ir ātrums startā. Pašlaik Gajseram ir 12 punktu pārsvars pār Prado, bet viņiem uz pēdām min "Yamaha" vienības braucēji Maksims Reno un Džeremijs Sīvers, kuri arī pieskaitāmi pretendentiem uz uzvaru Argentīnā.

No pastāvīgajiem MXGP braucējiem uz Argentīnu nav devušies Armins Jasikonis un Kalvins Vlānderens, jo "Gebben Van Venrooy Yamaha" komanda nolēmusi, ka posma norises vieta ir pārāk tālu. Sarakstā ir 31 sportists, bet zīmīgi, ka 15 no tiem būs dažādu Dienvidamerikas valstu pārstāvji, galvenokārt argentīnieši. Tikai 19 braucēji iekļauti galīgajā dalībnieku sarakstā MX2 klasē, no tiem četri būs vietējie sportisti.

MX2 klasē pašlaik līderis ir Jago Gērtss no "Yamaha" nometnes, kurš uzvarēja abos braucienos Itālijas posmā. Savukārt "GasGas" pārstāvis Simons Langenfelders, kurš savukārt bija ātrākais abos braucienos Lielbritānijā, kopvērtējumā viņam zaudē tikai četrus punktus. Viņiem seko Kajs de Volfs un Toms Vialle, kuri arī ir vieni no favorītiem. Aizraujoši būs vērot arī to, kā turpmākā cīņa attīstīsies šajā klasē.

Jau šodien Viljā la Angosturā tiks aizvadītas kvalifikācijas sacīkstes, kas MX2 klasē sāksies plkst. 20:25, bet MXGP klasē - plkst. 21:10 pēc Latvijas laika. Savukārt finālbraucieni risināsies svētdien. MX2 klasē to sākums plkst. 17:15 un 20:10 pēc Latvijas laika, bet MXGP kategorijā - plkst. 18:15 un 21:10.

MXGP kopvērtējums pirms 3. posma:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Tims GajsersSlovēnijaHonda94
2.Horhe PradoSpānijaGasGas82
3.Maksims RenoFrancijaYamaha77
4.Džeremijs SīversŠveiceYamaha74
5.Braiens BogerssNīderlandeHusqvarna57
6.Tomass Kjers OlsensDānijaKTM57
7.Rubens FernandessSpānijaHonda48
8.Džeremijs van HorebīksBeļģijaBeta48
9.Glens KoldenhofsNīderlandeYamaha43
10.Alberto ForatoItālijaGasGas41
21.Pauls JonassLatvijaHusqvarna11

MX2 kopvērtējums pirms 3. posma:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Jago GērtssBeļģijaYamaha90
2.Simons LangenfeldersVācijaGasGas86
3.Kajs de volfsNīderlandeHusqvarna74
4.Toms VialleFrancijaKTM64
5.Andreā AdamoItālijaGasGas60
6.Roan Van de MūsdijksNīderlandeHusqvarna55
7.Kevins HorgmoNorvēģijaKawasaki54
8.Mikels HārupsDānijaKawasaki54
9.Isaks GiftingsZviedrijaKTM47
10Stefens RubīnīFrancijaHonda43