Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šteinbergam sacīkstēs Čīlē aiz muguras smagākā diena

Juris Grīns
Juris Grīns

Šteinbergam sacīkstēs Čīlē aiz muguras smagākā diena
"Sõmerpalu MK" komandas sportisti. Foto: Sõmerpalu MK

Visgrūtāko no sacensību dienām Čīlē notiekošajā starptautiskajā sešu dienu enduro (FIM ISDE) aizvadījis latvietis Ivo Šteinbergs, piektajā posmā sasniedzot ceturto rezultātu, un arī kopvērtējumā no otrās pozīcijas atkritis uz ceturto. Līdz finišam vēl jāaizvada motokrosa sacensības, kas notiks sestdien.

C2 klasē uz starta piektdien izgāja 169 sportisti, divi desmiti no viņiem līdz galam netika, bet Šteinbergs uzstādīja ceturto laiku, piekāpjoties Lorenso Makorito, Tomam Elvudam un Fabjēnam Planē. Kopvērtējumā arvien pārliecinošāk vadību nostiprinājis itālis Makorito, bet Ivo garām paspraukušies francūzis Planē un brits Elvuds, kuri gan salīdzinoši nedaudz priekšā.

"Šodien bija visgrūtākā, visgarākā un sliktākā diena, negāja kā vajag - pulveris bija izšauts," stāsta Ivo Šteinbergs. "Kopvērtējumā atkritu uz ceturto vietu. Abos enduro testos netiku kalnā, pazaudēju vismaz minūti, trase bija brutāla, neieteiktu nevienam tādu braukt, arī pārbrauciens grūts, beigās spēka vispār nebija. Sāp viss, kas var sāpēt, arī pakaļa, jo gandrīz visu dienu jāsēž uz motocikla. Bija plāns decembrī iet uz zāli, bet izskatās, ka par pāris nedēļām vai mēnesi tas būs jāatliek. Motociklam kādu laiku negribēšu pieskarties - garāžā paspaidīšu sajūgu un gāzi tukšgaitā, nezinu, kad atkal braukšu. Rīt pārbrauciens un motokross, kas būs īss, 15 minūšu brauciens. Smagāko darbu esam izdarījuši, vēl tikai jāsaliek punkti uz "I"."

Šteinberga pārstāvētā "Sõmerpalu MK" komanda klubu ieskaitē "Club Team Award" starp vairāk nekā 100 konkurentēm aizvien ierindojas otrajā vietā. Martins Leoks piekto dienu pabeidza 11. vietā un kopvērtējumā ir sestais C2 klasē, bet C3 ieskaitē Elarijs Talu bija piektais ātrākais, kopvērtējuma tabulā no trešās pozīcijas atkrītot uz piekto.

C2 klases rezultāti pēc 5. dienas

VietaSportistsValstsMotociklsRezultāts
1.Lorenso MakoritoItālijaHusqvarna4:35:38.80
2.Fabjēns PlanēFrancijaSherco+4:33.50
3.Toms ElvudsLielbritānijaHusqvarna+4:44.87
4.Ivo ŠteinbergsLatvijaKTM+4:53.32
5.Dante OliveiraASVKTM+10:08.94
6.Martins LeoksIgaunijaKTM+11:24.93
7.Lukass VagbergsZviedrijaKTM+14:01.89
8.Kūpers EbotsASVKTM+15:19.25
9.Matiass SalgadoČīleSuzuki+16:45.78
10.Horhe DjessČīleHusqvarna+17:11.04