Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Svētdien Jaunpilī tiks dots starts Latvijas motokrosa sezonai

Juris Grīns
Juris Grīns

Svētdien Jaunpilī tiks dots starts Latvijas motokrosa sezonai
Foto: Facebook.com/MotokrosaKomisija

Svētdien, 20. jūnijā Jaunpilī notiks Latvijas Amatieru čempionāta pirmais posms motokrosā. Sacensību rīkotājs šim posmam ir sācis gatavoties no pērnā gada augusta.

Latvijas Motosporta federācijas motokrosa komisijas vadītājam Kristeram Serģim ir liels prieks, ka sacensības var atkal sākties. “Motokrosa cilvēki ar nepacietību to ir gaidījuši ļoti ilgi. Liels paldies Jaunpils posma organizatoram Ikaram Leimanim, ka viņš uzņēmās šo sarežģīto posmu iziet un iestartēt sacensības. Vienmēr grūti būt pirmajam un ievērot visus valstī noteiktos ierobežojumus sporta pasākumu organizēšanā. Es ceru, ka organizatoram izdosies visu pēc noteiktām prasībām paveikt. Novēlu sportistiem veiksmi un lai izdevusies mums šī sezona,” tā Kristers Serģis.

Jaunpils posma organizators Ikars Leimanis stāsta, ka viņa sajūtas un emocijas ir tādas, ka viss notiek tā kā tam ir jānotiek. “Ar šādu dzīves un pasaules uztveri esmu dzīvojis vienmēr. 2020. gadā, kā arī šogad sacensības bija zem lielas jautājuma zīmes. Bet lūk, šobrīd mēs gatavojamies šī gada pirmajam motokrosa posmam Latvijā. Super! Visi zobrati sakrīt īstajā sazobē, kā MX “Jaunpils” logo,” ar prieku saka Ikars.

Organizators atklāj, ka “sagatavošanās darbi tika paveikti ļoti laicīgi. Atlika vien visus apzvanīt, nopļaut zāli un, protams, sagatavot trasi. Ar šo uzdevumu perfekti tiek galā Vairis Koškins, trases saimnieks un “spečuks”, kurš šai pus Daugavai ir labākais trases sagatavošanas meistars.”

Jaunpils mototrases garums ir 1550 metri, kas ir par maz, lai tai piešķirtu A licenci. “Tā kā nākamgad licences termiņš 27. maijā beigsies, nedaudz pagarināsim trasi, apmēram par kādiem 100-150 metriem, ar kādu interesantu, ātru elementu un ceram saņemt A licenci ar domu nākotnē rīkot Latvijas čempionāta posmu motokrosā,” stāsta Ikars, kurš motosportistiem novēl, “lai veiksme ar Jums un bez traumām!”

Latvijas Amatieru čempionātā startē šādas klases: MX18+; ; MX30+; MX40+; MX45+; MX50+; MX55+; Q Iesācēji; Q Amatieri; Q Veterāni; B/V Amatieri un B/V Veterāni, BV Gaiss.

Latvijas kausa ieskaitē ir jaunizveidota MX Open klase, kurā aicinām startēt profesionālos braucējus, kā arī MxIesācēji, Q Open un BV Open.

Kovidprotokols: https://www.lamsf.lv/wp-content/upl...

Citi saistošie sacensību dokumenti atrodami: https://www.licences.lv/events?disc...

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna, LaMSF

     [+] [-]

, 2021-06-17 11:56, pirms 3 gadiem
Paga, Aloja un Jaunpils, tas ir viens un tas pats?