Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Svētdien spēcīgākie Latvijas motokrosa braucēji tiksies Apē

Juris Grīns
Juris Grīns

Svētdien spēcīgākie Latvijas motokrosa braucēji tiksies Apē
Foto: motopower.lv

Svētdien,18.maijā Apē, Arvīda Levana vārdā nosauktajā mototrasē jau 41. reizi notiks „Vaidavas Kausa” izcīņa motokrosā - vecākās un tradīcijām bagātākās motokrosa sacensības Baltijā!

Pēdējā desmitgadē „Vaidavas Kausa” izcīņās galveno balvu – MX1 klases uzvarētāja kausu - pa 5 reizēm ir ieguvuši Latvijas un Igaunijas vadošie motokrosisti: Toomas Triisa, Lauris Freibergs, Tanels Leoks, Ivo Šteinbergs un Augusts Justs. Vismaz četri no viņiem to mēģinās atkārtot arī šogad! Vai kādam no latviešiem - Augustam Justam, Ivo Šteinbergam, Laurim Freibergam, Dāvim Ivanovam, Dāvim Līvam un citiem - izdosies apsteigt par „Igaunijas ekspresi” dēvēto Tanelu Leoku? Viņš ir nolēmis cīnīties par savu piekto „Vaidavas Kausu”. Iepriekšējo reizi uz Igauniju galveno kausu viņš aizveda 2009.gadā…

Arī pārējās motociklu klasēs sagaidāma principiāla cīņa starp Igaunijas un Latvijas sportistiem. MX2 klasē „briest” Baltijas labāko braucēju cīņa – par Vaidavas Kausu cīnīsies Roberts Justs, Kārlis Sabulis, šobrīd ātrākais Lietuvas motokrosa pārstāvis Arminas Jasikonis, kā arī Igaunijas un Somijas čempions Erki Kahro, kurš Apē triumfēja pagājušajā gadā. Mūsu motokrosisti noteikti gribēs revanšēties par to, ka pagājušajā gadā trijās motociklu klasēs uzvarētāju „Vaidavas Kausi” tika aizvesti uz Igauniju. Ņemot vērā to, ka atcelts iepriekš paredzētais Pasaules čempionāta posms blakusvāģiem Ukrainā, uz starta Apē gaidāmas spēcīgākās Baltijas valstu ekipāžas.

Vaidavas Kausam ieejot 5.gadu desmitā, organizatori nolēmuši iedibināt arī jaunas tradīcijas – turpmāk visiem iepriekšējo 40 galveno „Vaidavas Kausu” ieguvējiem sacensību apmeklējums (vai dalība sacensībās) būs bez maksas. Tas nozīmē, ka mūsu leģendārie motokrosisti gadu no gada tiek gaidīti Apē, lai varētu tikties ar saviem cīņu biedriem un līdzjutējiem. Arī šogad skatītājiem būs iespēja satikt daudzus no „Vaidavas Kausa” uzvarētājiem, iegūt viņu autogrāfus un kopīgi nofotografēties.

Protams, neizpaliks skatītāju ļoti gaidītā „Zelta mopēds” balvas izcīņa, kur braucēji allaž cenšas gan veikli izbraukt trasi, gan pārsteigt visus ar atraktīvu noformējumu. Tradicionāla ir vērtīgu balvu loterija uz ieejas biļetēm, kā arī motokrosa balle, kas notiks jau sestdienas vakarā Apes tautas namā kopā ar grupu „Opus Pro”. Savukārt Alūksnes muzejā skatāma izstāde par „Vaidavas kausu” un ”Zelta mopēdu”.

Izmantotie rezultāti:
MOTOpower.lv