Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Yamaha" programmā šogad startēs 395 motokrosa braucēji

Juris Grīns
Juris Grīns

"Yamaha" programmā šogad startēs 395 motokrosa braucēji
Foto: Yamaha Motor Europe

"Yamaha Motor Europe" paziņojusi, ka tās "YZ bLU cRU" jauno talantu programmai šogad reģistrējušies 395 sportisti no dažādām pasaules valstīm, kas ir rekordliels dalībnieku skaits.

Lai gan starp sportistiem ir arī braucēji no tādām tālām zemēm kā Austrālija un Paragvaja, visas sacensības tiks aizvadītas Eiropā. Šajā sezonā 21 Eiropas valstī sportisti nacionālo čempionātu ietvaros, startējot ar "Yamaha" YZ65, YZ85 un YZ125 klašu motocikliem, cīnīsies par "YZ Cup" ieskaites punktiem. "Top 40" braucēji no katras klases pēc tam piedalīsies FIM Eiropas "YZ bLU cRU" kausa izcīņas Superfinālā, kas no 19. līdz 21. augustam norisināsies Francijā.

Tiek ziņots, ka šogad Eiropas "YZ bLU cRU" kausa izcīņai reģistrējušies par 20% vairāk jauno braucēju nekā pērn. Šie sportisti sacentīsies par ļoti vērtīgām balvām.

Katras klases pirmo trīs vietu ieguvēji Superfinālā, kā arī vēl divi "wild card" sportisti, saņems iespēju divu dienu garumā piedalīties "Yamaha bLU cRU Masterclass" treniņnometnē un saņemt apmācību no "Yamaha" rūpnīcas MXGP un MX2 braucējiem. Meistarklases beigās viens no YZ125 klases braucējiem tiks pie pilnībā apmaksātas dalības Eiropas motokrosa čempionātā 2023. gada sezonā. Pērn šo balvu izpelnījās 16 gadus vecais francūzis Adrijēns Petits, kurš šogad pārstāv "JK Racing Yamaha EMX125" komandu. Arī pa vienam braucējam no YZ65 un YZ85 saņems atbalstu dalībai 2023. gada sezonā.

Vēl pagājušajā gadā Eiropas kausa Superfinālā Y85 klasē uzvaru izcīnīja latviešu motosportists Jēkabs Kubuliņš. Savukārt 2019. gadā treniņnometnē par labāko YZ125 braucēju tika izraudzīts Mairis Pumpurs. Tāpat panākumus šīs programmas ietvaros pēdējos gados guvuši arī citi mūsu jaunie talanti.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...