Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lielbārži izcīna sesto vietu pasaules motokrosa ekipāžu čempionāta posmā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Lielbārži izcīna sesto vietu pasaules motokrosa ekipāžu čempionāta posmā
Brāļu Lielbārži ekipāža. Foto: WSC

LETA. Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži svētdien Vācijā izcīnīja sesto vietu pasaules motokrosa ekipāžu čempionāta posmā.

Sezonas devītajā posmā 17 gadus vecie brāļi sestdien kvalifikācijā savā braucienā izcīnīja trešo vietu.

Svētdien sacensību pirmajā braucienā Latvijas ekipāža pēc nesekmīgiem pirmajiem apļiem iekļuva pirmajā desmitniekā un līdz finišam pacēlās līdz septītajai pozīcijai. Otrajā braucienā izdevās pakāpties pat uz ceturto pozīciju, taču pēdējos apļos piedzīvotās tehniskās ķibeles atmeta uz septīto vietu.

Summā latviešiem 28 punkti un sestā vietā. Uzvaru ar 47 punktiem izcīnīja nīderlandieša Etjēna Baksa un čeha Ondržeja Čermāka ekipāža, bet otrie ar tikpat punktiem bija nīderlandieši Kūns Hermanss un Bens van den Bogārts.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu ar 352 punktiem ieņem Beļģijas braucējs Marvins Vanlušens ar "kantētāju" Nikolā Musē no Francijas, kuri šoreiz bija trešie, otrie ar 334 ir Bakss un Čermāks, bet labāko trijnieku noslēdz Hermanss un van den Bogārts ar 307 punktiem.

Latvieši ar 200 punktiem ieņem sesto vietu.

Šosezon pasaules čempionātā kopā ar atcelto posmu Kramolīnā paredzēti 14 posmi.

Izmantotie resursi:
LETA