Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Itālijas MXGP posmā pirmo uzvaru šosezon izcīna Prado

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Itālijas MXGP posmā pirmo uzvaru šosezon izcīna Prado
Horhe Prado. Foto: ZUMA Press/Scanpix

Pie pirmās uzvaras šogad pasaules motokrosa čempionāta ceturtajā posmā Itālijā tika čempionāta kopvērtējuma līderis Horhe Prado no ''Red Bull GasGas'' rūpnīcas komandas.

Jau ziņojām, ka savainojumu dēļ Pauls Jonass Pjetramuratas trasē nestartēja. Kvalifikācijā uzvaru izcīnīja "Kawasaki" komandas braucējs Romēns Fevrs. kurš par astoņām sekundēm uzveica savu tautieti Maksimu Reno no "Yamaha" nometnes. Tikai desmitā vieta čempionāta kopvērtējuma līderim Prado.

Pirmajā braucienā startā notika kritiens, kurā iekļuva arī vairāki līderi, tostarp Džefrijs Herlings, Džeremijs Sīvers un Romēns Fevrs. Tikmēr startu kārtējo reizi izcēla Prado, kurš turpinājumā droši nosargāja savu pārsvaru un izcīnīja uzvaru. 12,9 sekundes viņam zaudēja Maksimu Reno no "Yamaha" nometnes, kurš tikai noslēdzošajos divos apļos apdzina "Honda" pārstāvi Rubensu Fernandesu, kuram trešā vieta. Devītajā vietā finišēja Herlings, kurš pēc pirmā apļa ieņēma 27.pozīciju. 12.palika Fevrs, bet Sīvers no 31.pozīcijas aizcīnījās līdz 16.vietai.

Otrajā braucienā kārtējais izceltais starts Prado, kurš kļuva par līderi. Viņam sekoja Reno un Fevrē. Ļoti ātrs bija Herlings, kurš pēc starta bija septītais. 11.aplī Herlings pamanījās apdzīt abus līderus un nonāca brauciena vadībā. Turpinājumā viņš palielināja savu pārsvaru un finišā par sešām sekundēm bija ātrāks par Reno, bet 10,8 sekundes zaudēja Prado. Ceturtais palika Fevrs.

Par posma uzvarētāju kļuva Prado, kuram punktu zaudēja Reno, bet trešā vieta ātrajam Herlingsam. 23.pozīcijā ar vienu izcīnītu punktu finišēja lietuvietis Arminas Jasikonis. Interesanti, ka Prado šogad no astoņiem braucieniem ātrākais ir bijis četros, un visas četras reizes to viņš paveica pirmajos braucienos.

Čempionāta kopvērtējumā vadību saglabā Prado, kuram 201 punkts. Viņam seko Reno (184) un Herlings (175). Pauls Jonass ar 56 punktiem kopvērtējumā ir 15.vietā. Jāpiebilst, ka pēc jaunās sistēmas, kad punktus piešķir arī par izcīnītajām vietām kvalifikācijā, Prado kvalifikācijās jau ir izcīnījis 31 punktu.

MX2 klasē ātrākais Itālijas posmā bija Andrea Adamo, kurš aiz sevis atstāja Liamu Evertsu un čempionāta līderi Jago Gērtsu. Kopvērtējumā līderis ar 205 punktiem ir Gērts, kuram seko Adamo (183) un Tibo Benistāns (182).

Sezonas piektais posms 30.aprīlī notiks Portugālē.

Posma rezultāti:

Kopvērtējums:

     [+] [-]

, 2023-04-16 19:48, pirms gada
Otrajā braucienā atpakaļ bija vecais labais Herlings. Bauda skatīties kā čalis mauc un lauž visas trajektorijas. Ja šitā turpinās, konkurentu viņam nebūs.

     [+] [-]

, 2023-04-16 20:29, pirms gada
Interesanta sezona katrā posmā cits uzvarētājs