Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Septiņi Latvijas braucēji startēs Eiropas motokrosa čempionāta finālā Itālijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Septiņi Latvijas braucēji startēs Eiropas motokrosa čempionāta finālā Itālijā
Foto: mxgp.com

Šajā nedēļas nogalē, 18. un 19. septembrī Riola Sardo, Itālijā notiks Eiropas čempionāta fināls motokrosā, kurā startēs katras zonas 8 labākie braucēji no MX65 cc un MX85 cc klases.

Eiropas čempionāts MX65 cc un MX85 cc klasēm ir sadalīts četrās Eiropas zonās – Dienvidaustrumu, Dienvidrietumu, Ziemeļrietumu un Ziemeļaustrumu. Mūsu jaunie un talantīgie motosportisti ir guvuši lieliskus panākumus, pārstāvot Ziemeļaustrumu zonu, startējot MX65 un MX85 Eiropas čempionātā motokrosā Ukrainā, Polijā, Lietuvā un Igaunijā.

Uz finālu Itālijā dosies Ziemeļaustrumu zonas MX85 cc klases uzvarētājs Jānis Mārtiņš Reišulis (“KTM Motofavorīts”), kurš uz šo finālu dodas ar mērķi iekļūt starp TOP3 ātrākajiem braucējiem. Jāņa tētis Kaspars Reišulis pastāstīja, ka “Jānis nopietni gatavojas, treniņi tiek aizvadīti smilšu trasēs, viņam tās patīk. Itālijā būs smiltis. Rezultātam vajadzētu būt labam. Viss atkarīgs no tā, kā veiksies startā. Ja starts būs labs, tad viss būs kārtībā. Pats Jānis ir gatavs. Itālijā, Riola Sardo Jānis startēs pirmo reizi. Fināls ir fināls. Tajā startēs vislabākie no katras zonas. Jānis ir noskaņojies pozitīvi.”

MX85 cc klasē finālā startēs Markuss Kokins (MX “Moduls”), kurš zonas kopvērtējumā izcīnija septīto vietu, Jēkabs Kubuliņš (“Kristera Serģa Motoklubs”), Markuss Ozoliņš (MX “Moduls”) un Emīls Solovjevs (privāti).

Eiropas čempionāta finālā MX65 cc klasi pārstāvēs Toms Dankerts (AMK “Bieriņi”), kurš savā zonas kopvērtējumā ir piektajā vietā, un Denijs Bogdanovs (“Camk Latgale”).

Novēlam jauniešiem veiksmi un izturību Eiropas čempionāta finālā, Itālijā!

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna
LaMSF