Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Dobeles motokrosā tiks noskaidroti 2021. gada Latvijas čempioni

Juris Grīns
Juris Grīns

Dobeles motokrosā tiks noskaidroti 2021. gada Latvijas čempioni
Foto: Jānis Pastars, LaMSF

Kuri būs 2021. gada Latvijas čempions motokrosā titula ieguvēji? To noskaidrosim šajā nedēļas nogalē, 19. septembrī Dobelē “Ceļa Ēzeļu” mototrasē, kurā notiks Latvijas čempionāta motokrosā noslēdzošais, ceturtais posms.

Veiksmīgi ir aizritējuši trīs Latvijas čempionāta motokrosa posmi – seriāls sākās Alojā, turpinājās Apē, pagājušajā svētdienā, 12. septembrī Cēsīs un šo svētdien tas tiks noslēgts Zemgalē, Dobelē.

Sacensību organizators Māris Sniķers (“MX4 Dobele”) pastāstīja, ka šogad salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, trasē ir veiktas izmaiņas. “Tā ir saīsināta, lai tā būtu vēl kompaktāka un pārskatāma skatītājiem visās vietās, kā arī, lai samazinātu ātrumu, kurš, mūsuprāt, bija par lielu. Tādā veidā arī samazinot bīstamības faktoru. Trasē esam izveidojuši vairākus jaunus elementus. Trase ir atbilstoša Latvijas čempionāta līmenim, tā ir pietiekami sarežģīta, lai sportisti var parādīt, kuri ir labākie Latvijā,” stāsta posma organizators. Arī šajā posmā sportistiem būs iespēja izcīnīt starta karaļa balvu no “Isover”, taču atšķirībā no iepriekšējiem posmiem, šajā to varēs izcīnīt visos braucienos un visās klasēs. Tā būs arī laba motivācija sportistiem cīnīties par uzvaru visās klasēs. Absolūti ātrākā apļa laika īpašniekam būs balva no “Weber”, ieskaitot kvalifikācijas braucienu. Sacensību izskaņā notiks biļešu loterija 600 eiro vērtībā no “Isover”.

Latvijas čempionāta klases: MX 85, MX 85B, MX125, MX2 Junior, MX2, MX1, Q Open, B/V Open un MX Amatieri Open 250, MX Amatieri Open 450.

Latvijas amatieru čempionāta klases: B/V Amatieri, B/V Veterāni, B/V Gaiss un Q Amatieri, Q Veterāni un Q iesācēji

“DOBELES DZIRNAVNIEKA” kausa klases: MX40+, MX50+.

MITSUBISHI ELECTRIC kausa izcīņas klases: Q Amatieri, Q Veterāni un Q Iesācēji

Kultūras programma “Kalna Ēzeļu” atpūtas parkā:

- Notiks brīvdabas koncerts, kurā uzstāsies grupa “Simple Man”.
- Bērniem būs pieejamas piepušamās atrakcijas, Arņa Homas “Stryder” balansa velo trase, kā arī iespēja izmēģināt roku loku šaušanās.
- Atrakcijas bērniem būs bez maksas.

“Uz tikšanos Dobelē!” tā Māris Sniķers.

Skatītājiem:

- Ieeja: 10,- eiro
- Bērniem līdz 12 gadu vecumam un cilvēkiem ar 1. un 2. grupas invaliditāti ieeja BEZ MAKSAS
- Autostāvvieta: 2,- eiro.
- Pasākuma apmeklētājiem jāievēro valstī noteiktie ierobežojumi saistībā ar Covid-19!

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna
LaMSF