Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jaunais motokrosists Freimanis EČ finālsacīkstes Somijā noslēdz 5. vietā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jaunais motokrosists Freimanis EČ finālsacīkstes Somijā noslēdz 5. vietā
Kristiāns Freimanis
Foto: mxgp.com

Jaunais motokrosa braucējs Kristiāns Freimanis no Motosports RT komandas guvis augsto piekto vietu Somijā notikušajā Eiropas čempionāta finālposmā 65 kubikcentimetru klasē.

Aizvadītajās brīvdienās 12. un 13. jūlijā norisinājās pirmās šīs sezonas augstā mēroga sacensības, kuras pirms šīs sezonas Motosports RT komanda kopā ar sportistiem, viņu ģimenēm – galvenajiem atbalstītājiem bijām nostādījuši par vienu no mērķiem, kurās ir jāņem dalība.

Šīs sacensības norisinājās Somijas pilsētā Hyvinkaa, kas notika kopā ar MX2 un MXGP Pasaules čempionāta posmu, šīs sacensības visiem jaunajiem braucējiem, bija neizmērojama pieredzes uzkrāšana, kas vienozīmīgi būs ļoti liels palīgs viņu nākotnes sportiskajās gaitās.

65cc klasē Motosports RT krāsas pārstāvēja Kristiāns Freimanis, savukārt 85cc klasē uz starta līnijas stājās Rainers Žuks un Ralfs-Edgars Ozoliņš.

Šīs sacensības Somijā bija Eiropas čempionāta Fināls, kurā atbraukuši bija visi Eiropas ātrākie sportisti, kuri sezonas gaitā sacenšoties katrs savā zonā bija tikuši labāko TOP10 sportistu skaitā, kuri izcīnīja ceļa zīmi braukt uz šīm sacensībām Somijā.

65cc klasē ļoti patīkamas emocijas visiem latviešiem sagādāja Kristiāns Freimanis, kurš aizvadot lielisku pirmo braucienu, vien tikai pēdējos trases metros zaudēja 3. vietu, un finiša līniju šķērsoja 4. vietā, kas vienozīmīgi ir lielisks sasniegums jaunajam braucējam. Otrajā braucienā Kristiānam radās pavisam nelielas tehniskas ķibeles, tomēr finišā arī ļoti atzīstams sniegums – 7. vieta, kas posma kopvērtējumā deva 5. vietu 2014. gada Eiropas čempionātā.

65cc klasē dalību ņēma vēl viens latviešu braucējs, Krists – Kristers Sūna, kuram pa braucieniem diemžēl punktus izcīnīt neizdevās, finišējot abas reizes 29. vietā.

85cc klasē ļoti lielas cerības tika liktas uz Raineru Žuku, kurš šajā sezonā ir viennozīmīgs Latvijas un Baltijas viens no ātrākajiem braucējiemšajā klasē. Rainera spēkos bija turpināt sava komandas biedra Kristiāna Freimaņa snieguma atkārtošanai, ja vien, nebūtu šīs nevajadzīgās kļūdas, kuras īsti pat nebija savas vainas dēļ.

Pirmajā braucienā Rainers pēc ne visai veiksmīga starta atrodoties ap 15. pozīciju, kādā no trases līkumiem nesadalīja to ar savu konkurentu, pēc kura sekoja kritiens, un tad jau pakaļdzīšanās no pašas pēdējās vietas, kas, protams, šajā konkurencē nepavisam nav viegli, jo spēki ir ļoti līdzvērtīgi. Finišā Rainers Žuks spēja aizcīnīties līdz 17. vietai.

Otrais brauciens iesākās grandiozi – Rainers trasē dodas starp līderiem un atrodas 5. pozīcijā, kas nozīmē tikai to, ka visas iespējas pacīnīties par labu vietu brauciena finišā. Tomēr, atkal jau pagalam neveiksmīgais 3 līkums, kurā kāds no sportistiem pārvērtējot savas spējas līkuma izņemšanas trajektorijā krīt tieši priekšā Raineram. Šoreiz tikai turpinājums bija vēl nedraudzīgāks priekš mūsu sportista, kuram uztriecās virsū vēl vismaz 3 braucēji. Atkal jau iesākts brauciens no pēdējās vietas, un līdz ar to cerības uz augstu pozīciju izgaisušas. Otrajā braucienā Raineram finišā vien 21. vieta, kas posma kopvērtējumā deva 22. vietu.

Komandas otrs braucējs Ralfs – Edgars Ozoliņš aizvadot divus braucienus bez liekiem piedzīvojumiem un ķibelēm pa braucieniem finišēja 28. un 26. vietā. Ralfam šis ir pirmais gads uz 85cc motocikla, un šīs sacensības tika izmantotas, lai sportistam vairotos pārliecības pār saviem spēkiem un spējām, lai nākotnē varētu parādīt labākus rezultātus.

Visas komandas vārdā apsveicam Kristiānu Freimani ar izcīnīto 5. vietu, un tik pat labu turpinājumu arī Pasaules Junioru čempionātā, kas norisināsies jau pēc mēneša.

Izmantotie resursi:
MOTOSPORT BALTIC | Wings 4 Start