Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motokrosists Uritskis pēc traumas izārstēšanas konkurentiem sola grūtus laikus

Juris Grīns
Juris Grīns

Motokrosists Uritskis pēc traumas izārstēšanas konkurentiem sola grūtus laikus
Dmitrijs Uritskis
Foto: x99.lv

Starp izpūtēja rūkoņu, degvielas smaržu un smiltīm savu ikdienu ir pavadījis Dmitrijs Uritskis. Vispirms skatoties kā brauc tētis, bet jau no 6 gadu vecuma pats kāpis dzelzs zirgam mugurā. Šogad būs viņa pirmā sezona MX2 un Jaunieši klasēs. Lai gan uz augstiem panākumiem cerības neliek, viņš ir pārliecināts, ka konkurentiem nāksies pasvīst, cīnoties ar viņu trasē.

Tiem, kas Tevi nepazīst, pastāsti nedaudz par sevi.

- Mani sauc Dmitrijs, es esmu profesionāls sportists ar 10 gadu pieredzi. Man patīk aktīva atpūta, ļoti daudz braucu ar velo. Esmu ļoti zinātkārs cilvēks, patīk uzzināt jaunas lietas.

Kā sāki nodarboties ar motokrosu?

- Mans tētis jaunībā brauca motokrosā, un, kad es piedzimu viņs sāka braukt atkal. Es no maza vecuma jau biju pie močiem, utt.. Man bija interesanti un tad arī es sāku braukt. Mans pirmais treneris, mans tētis, arī šobrīd ir mans treneris.

Vai tas, ka tētis ir arī treneris, Tev dod lielāku motivāciju un gribasspēku trenēties?

- Jā, protams, jo es gribu, lai viņš ir priecīgs par mani, un viņš zina mani labāk kā jebkurš cits treneris.

Kā izvēlējies motociklam numuru (#114) un vai tam ir kāda īpaša nozīme?

- Nekāda īpašā nozīme nav. Braucu ar viņu jau 7. gadu un ir iepaticies. Manās pirmajās sacensībās 65cc klasē iedeva numuru 14 un pēc divām nedēļām bija nākamās sacensības, un tur arī bija 14. numurs, bet mēs ar tēti pievienojām vēl vienu vieninieku klāt.

Kas Tev visvairāk patīk motokrosā?

- Man grūti teikt, jo tā ir mana dzīve. Visa apkārtējā motokrosa vide ir ļoti patīkama, bet man vispatīkamākais moments ir pirms starta – saspringti gaidi sākumu, kad viena sekunda iet kā minūte..man tas ļoti patīk. Protams, patīk tas, ka pēc ilga laika redzi kā tiek sasniegts rezultāts.

Kādi ir Tavi lielākie sasniegumi motokrosā līdz šim?

- Es izcīnīju 5. vietu Eiropas čempionatā 2009. gadā Valkensvardā 65cc klasē, 4. vietu Latvijas Čempionātā 2011. gadā 85cc klasē un esmu Elkšņu balvas čempions 2012. gadā.

Kāpēc pēc labiem rezultātiem 85cc klasē bija pauze un ilgu laiku nevarēja redzēt Tevi trasē?

- Man bija ļoti slikta trauma, 2012. gadā lauzu celi un tāpēc nevarēju braukt. Ļoti ilgi es atveseļojos un tikai tagad varu normāli atkal braukt.

Vai pēc traumas nav bail atgriezties trasē?

- Nē, kad tu nebrauc gandrīz divus gadus, tev ir tāda liela vēlēšanās braukt..nekas tevi nespēj apturēt.

Kādi ir citi Tavi hobiji?

- Man patīk braukt ar velo, bija mēneši, kad es ar velo braucu vairāk kā ar moci. Vēl es mācos filmēt video un veicu fotogrāfiju rediģēšanu.

Kas Tevi pamudināja šogad pievienoties „x99/Slīterāni” komandai?

- Man patīk koncepcija komandi. Es ceru, ka šajā komandā ir ļoti laba atmosfēra un man ir interesanti pamēģināt savus spēkus jaunā klasē (Jaunieši un MX2) ar jauna kolektīva palīdzību.

Kādi ir Tavi mērķi šai motokrosa sezonai?

- Šī sezona būs mana pirmā MX2 un Jaunieši klasēs un es nedomāju, ka es varu sasniegt kaut kādus lieliskus rezultātus, bet es darīšu visu ko es varu, lai paradītu ka esmu ļoti ātrs sportists. Es domāju maniem sāncenšiem nebūs tik viegli šogad.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99