Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Macuks startēs Eiropas motokrosa čempionātā Čehijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Macuks startēs Eiropas motokrosa čempionātā Čehijā
Toms Macuks. Foto: Jānis Asaris

Latvijas motosportists Toms Macuks pieteicis dalību Eiropas čempionātam motokrosā 250cc klasē divtakteriem, kas risināsies jau šajā nedēļas nogalē Čehijas pilsētā Loketā.

Ventspils motokluba “Rodeo MX” sportists Macuks, kurš ir pašreizējais MX2 klases sezonas līderis gan Latvijas, gan Baltijas čempionātos, būs vienīgais Latvijas pārstāvis šajās Eiropas meistarsacīkstēs. No Baltiešiem vēl startēs Joseps Pārns un Meiko Vetiks no Igaunijas.

“Uz Čehiju biju ieplānojis braukt līdzi savam audzēknim Ralfam Spilam, kuram bija jāpiedalās Eiropas finālā 85 cc klasē, bet, diemžēl atlases posmos viņš iedzīvojās rokas lūzumā un tas mums atkrita. Tā kā kalendārā jau bijām ierakstījuši, ka dosimies uz Čehiju, es neatmetos un pieteicu sevi Eiropas čempionātam 2T klasē, jo tā sanācis, ka šogad braucu tieši ar 250cc divtakteru motociklu. Kāpēc gan nepamēģināt? Iepriekšējos gadus šajā klasē Eiropas čempionātā bija pieci, seši posmi un, lai izbraukātu uz visiem bija nepieciešams milzīgs finansējums, tad šogad ir tikai viens posms un uz vienu posmu aizbraukt ir diezgan reāli,” atklāja Toms Macuks.

Šajā klasē, ieskaitot latvieti, pieteikti četrdesmit četri sportisti no dažādām valstīm – Norvēģijas, Portugāles, Čehijas, Šveices, Vācijas, Itālijas, Dānijas, Austrijas, Nīderlandes, Francijas, Zviedrijas, Beļģijas, Igaunijas un Lielbritānijas.

“Par rezultātiem neko nemāku teikt, jo sportisti, kas startēs šajās sacensībās ir ļoti spēcīgi. Būs divi braucēji no “Fantic” komandas, kas startē Eiropas čempionātā 250cc klasē un šoreiz viņi būs arī divtakteru klasē. Viņi tur ir vadošie sportisti. Šobrīd man ir grūti spriest pa kādām vietām es varētu cīnīties, bet es darīšu visu, lai būtu pēc iespējas augstāk. Es daru savu darbu, braucu sacensības un izbaudu motokrosu.”

Izmantotie resursi:
lamsf.lv