Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ričards Zālīte: "Biju grāvī, pats zem kvadra, mugura sasista"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ričards Zālīte: "Biju grāvī, pats zem kvadra, mugura sasista"
Ričards Zālīte
Foto: x99.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē Zorģos tika atklāta ziemas moto sezona, kur norisinājās Latvijas Nacionālā čempionāta 1. posms skijoringā un ziemas motokrosā. Pie starta stājās arī pāris "x99/Slīterāni" kluba braucēji, kuru vidū viens no komandas jaunākajiem dalībniekiem - Martins Puhaļskis, kā arī Ričards Zālīte.

Lūk, Martina Puhaļska un viņa lielākā atbalsta - tēta, atskats par aizvadītajām sacensībām:

"Spītējot salam, saņēmāmies un aizbraucām uz Latvijas Nacionālā Čempionāta (LNČ) 1. posmu skijoringā un ziemas motokrosā Zorģos. Sabraukuši 98 skijoringa un 98 krosa dalībnieki. Q50 klasē pie starta stājās pavisam 7 sportisti, bet noskaņojums pilotam ne visai labs, izrādās ar biezajiem cimdiem stūres cimdā nevar izspiest sajūgu, un nolemjam braukt bez viena stūres cimda. Jau pirmajā startā otrajam ātrumam neuzcēlās apgriezieni un lēnā avārijas režīmā ripinājām pa trasi, atrodoties trešajā pozīcijā. Pirmspēdējā aplī apgriezieni vēl samazinājās un mums garām pabrauca arī Līva Zuze. Finišējam 4. vietā. Pēc brauciena meklējām ķibeli, kas varētu būt pie vainas. Uz vietas mocis darbojās, pirms starta kārtīgi uzsildījām dzinēju un tomēr nolēmām startēt. Startā knapi izkustējāmies un braucienu uzsākām no beidzamās pozīcijas. Neticamā veidā tomēr pamanījāmies apdzīt divus rūķus un pēdējos divus apļus cīnījāmies ar 95. numuru, taču taisnē bijām būtiski lēnāki un finišu šķērsojām nepilnu sekundi aiz konkurenta. Kopvērtējumā izcīnīta 5. vieta. Tik slikti mums vēl nekad nebija gājis, trešo sezonu braucam ziemas krosu un vienmēr cīnāmies ar tehniskām problēmām."

Ričards Zālīte stāsta kā viņam gāja pirmajās sacensības šajā gadā :

"Sestdien notika LSF pirmās ziemas motokrosa sacensības. Pamatoti, cerēju uz TOP3 un uz aizraujošu cīņu, jo bija ieradušies divi ļoti labi braucēji, Agris Neija un Mārtiņš Toms Puķīts.

Pirmo startu mazliet nogulēju un pirmajā starta līkumā atrados 4.pozīcijā. Trasē man padevās, sanāca labi līkumos braukt, bet diemžēl viens no konkurentiem priekšā saslīdēja, un neieskatījās, pa kuru pusi braucu garām. Sanāca tā, ka brauca virsū, bet pēdējā brīdī paspēju izvairīties, diemžēl uz grāvja pusi. Esmu grāvī iekšā, pats zem kvadra, mugura sasista, sākumā nesapratu, vai kāds mani tur atradīs tik drīz, tāpēc centos tikt ārā paša spēkiem, kas nebija tas vienkāršākais uzdevums. Pateicoties Montai Dišlerei-Kirlko, kas parādīja to, ka esmu kaut kur iekritis un ka ar mani kaut kas noticis, mani atrada ātri. Bet pa to laiku biju paspējis tikt ārā paša spēkiem. Viss turpinājās ar to ka mēģinājām izcelt kvadru ārā no grāvja. Izcēlām, par ko paldies Jānim Kirilko, Tēvam, Jānim Purvēnam un Ritvaram Laubertam. Turpināju braucienu tālāk, bet biju pazaudējis pārāk daudz, un paliku pēdējais.

Toties otrajā braucienā pierādīju, ja ne šis atgadījums, būtu notikusi cīņa par uzvaru jau pirmajā braucienā, un viss otrais brauciens rats ratā ar Puķīti un Neiju. Bija saspringta cīņa, bieži mainījāmies ar pozīcijām. Kad nokļuvu vadība brilles aizsala, tādējādi neko īsti neredzēju, centos noturēt līderpozīciju, bet bija grūti ieraudzīt līkumu ieejas, tādējādi radās arī mazas kļūdas trasē. Tad es nodomāju, ka man nevajag riskēt, un mazliet nomierinājos. Palaidu konkurentus mazliet pa priekšu, lai vismaz kaut ko redzētu. Līdz brauciena beigām bija atlicis vien pusaplis, tāpec īsti neiespirngu, kā arī pēdējā līkumā pirms finiša kļūda no Neijas puses un finišā esmu 2. un dienas kopvērtējumā 7.vieta."

Nākamās skijoringa sacensības jau šajā nedēļas nogalē Ropažos.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99

  -1 [+] [-]

, 2016-01-15 08:08, pirms 9 gadiem
Kāpēc raksts par šiem diviem braucējiem, kuri kuļās pa beigām, nevis par sacensībām kopumā? Te tikai Tēvu slavināšana

  -1 [+] [-]

, 2016-01-15 08:10, pirms 9 gadiem
No raksta gan patika, ka braucējs konkurentus sauc par rūķiem !