Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Inguss Supe: "Startēt 14 tūkstošu skatītāju priekšā bija ļoti satraucoši"

Juris Grīns
Juris Grīns

Inguss Supe: "Startēt 14 tūkstošu skatītāju priekšā bija ļoti satraucoši"
Foto: Agris Logins

Nedēļas nogalē Polijā, Krakovas "Tauron Arena" aizvadīts FIM Superenduro Pasaules un Eiropas kausa posms. Paralēli norisinājās arī "Hard enduro" braucieni bērnu klasēm 65cc, 85cc un Junioriem. Sacensībās startēja talantīgais latviešu braucējs Inguss Supe, kurš 85cc klasē izcīnīja augsto trešo vietu, piekāpjoties Oliveram Pražmo un Rokam Vujekam.

Super Enduro ir viens no enduro disciplīnas veidiem. Sacensības norisinās iekštelpā – plašā arēnā, kurā ir izveidots aplis ar dažādiem mākslīgi radītiem šķēršļiem, kā, piemēram, tramplīni, baļķi, akmeņi, riepas un vēl citi sarežģīti elementi, kas sportistiem zināmā laikā precīzi ir jāpārvar, lai spētu kvalificēties finālbraucieniem.

Inguss Supe (“Sigulda Racing Team”) FIM Superenduro “Kids” kausā startēja otro reizi. “Pirmo reizi piedalījos Ungārijā pirms diviem gadiem, šī kausa izcīņa bija viens no maniem mērķiem arī šogad. Superenduro sports ir ļoti populārs un attīstīts Polijā, kur ir ļoti daudz sportistu un līdzjutēju, tāpēc konkurences līmenis ir augsts. Piektdien notika kvalifikācijas treniņu braucieni, kur 16 braucēju konkurencē uzrādiju labāko apļa laiku. Kvalifikācijas laikā cīņa bija sīva – notika sadursme ar vienu no braucējiem, kā rezultātā pazuda priekšējās bremzes. Tomēr par spīti tam izdevās saglabāt ātrāko apļa laiku un kvalificēties sestdienas braucienam. Kopā kvalificējās tikai 6 no 16 sportistiem.

Sestdienas fināla braucienā savu mērķi sasniedzu daļēji. Lai arī starts izdevās samērā labs – izcēlu 2. vietu, īsi pēc tam notika sadursme ar vienu no poļu braucējiem. Atkritu uz 5. pozīciju. Tā kā bija tikai viens brauciens un tā ilgums bija tikai 6 minūtes, izdevās aizcīnīties līdz 3. vietai. Uzstāties šādas lielas auditorijas priekšā (14000 skatītāju) bija ļoti satraucoši. Tomēr esmu ļoti priecīgs par gūto pieredzi un ceru atkal piedalīties šāda veida sacensībās,” saka Inguss Supe.

Sacensību rezultāti: https://wyniki.motoresults.pl/pl/20...

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna
LaMSF preses sekretāre