Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē startēs Junioru un Amatieru motokrosa čempionātu sezona

Juris Grīns
Juris Grīns

Nedēļas nogalē startēs Junioru un Amatieru motokrosa čempionātu sezona
Foto: Māris Stiprais

Sestdien, 15. aprīlī, Saldus novada Pilsblīdenē tiks dots starts Latvijas Junioru un Latvijas Amatieru čempionātiem solo klasēs. Kopumā šeit plānoti pieci posmi.

Par pirmajiem Junioru čempionāta punktiem cīnīsies sportisti, kas startē MX50 Rūķi, MX50 Rūķi Open, MX50 Jaunākie, MX50 Vecākie, MX65 Jaunākie, MX65 Vecākie, MX85 Jaunākie, MX85 Vecākie, Q Juniori un Q100 klasēs.

Savukārt Amatieru čempionātu ieskaitē godalgotās vietas tiks dalītas sekojošās klasēs: MX Iesācēji, MX2T, MX18+, MX30+, MX40+, MX45+, MX50+, MX55+ un Q Iesācēji.

Šīm sacensībām pieteikušies ātrākie motosportisti ne tikai Latvijas, bet arī no Lietuvas un Igaunijas.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, Junioru čempionāta nolikumā notikušas dažas būtiskas izmaiņas. Pirmā – šajā čempionātā startēs arī Q iesācēji un starts viņiem notiks kopā ar Q100 un QJunioru klases braucējiem. Otrā būtiskā izmaiņa – MX125 un MX2 Junioru klasēm tiek noteikts, ka 3 posmi notiks Latvijas čempionāta ieskaitē, bet tikai divi posmi Latvijas Junioru ieskaitē. Trešā – Junioru un Amatieru čempionātā iepazīšanās aplis būs tikai pirms otrajiem braucieniem. Tāpat komisija pieņēma lēmumu, ka jebkāda veida palīdzība MX65 un MX85cc klases sportistiem no malas ārpus remonta un signalizācijas zonas braucienu un treniņu laikā ir aizliegta, izņemot gadījumus, kad to prasa drošības apsvērumi. Palīgi mazajiem sportistiem var palīdzēt tikai ieņemt vietu pie starta barjeras, savukārt pirms paša brauciena starta zona ir jāpamet.

Tāpat atgādinājums par starta numuru lietojumu – īpaši MX Iesācēju klasē jāatceras, ka motocikla starta numuriem jābūt uz sarkana fona!

Latvijas Junioru un Latvijas Amatieru čempionātu kalendārs:

PosmsDatumsNorises vieta
1.15. aprīlisPilsblīdene
2.6. maijsLubāna
3.8. jūlijsNereta
4.22. jūlijsStelpe
5.26. augustsMadona

Izmantotie resursi:
lamsf.lv