Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jānis Reišulis Nīderlandes motokrosā izcīna otro vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Jānis Reišulis Nīderlandes motokrosā izcīna otro vietu
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: Reišulis MX

Nīderlandes atklātā motokrosa čempionāta ("Dutch Masters") sezona iesākusies ar posmu Arnemā. Otrajā braucienā 125cc klasē uzvarēja Jānis Mārtiņš Reišulis, bet posmā latviešu motosportists izcīnījis otro vietu. MX2 klases debijā Kārlis Alberts Reišulis izcīnīja punktus.

46 braucēju konkurencē brīvajos treniņbraucienos "KTM Motofavorīts" komandas sportists Jānis Reišulis uzrādīja septīto rezultātu, kvalifikācijā atzīmējās ar ātrāko apļa laiku, bet finālbraucienos guva trešo un pirmo vietu.

Visu pirmo braucienu līderis bija Mirko ten Kate, kurš arī kļuva par uzvarētāju, kamēr jau otrajā aplī uz otro vietu pacēlās Lotte van Drunena, kura to noturēja līdz finišam. Reišulim nepadevās īsti labs starts un viņš cīņu bija spiests sākt no 12. pozīcijas. Septītajā aplī Reišulis jau bija trešais un šajā pozīcijā arī šķērsoja finišu, no Van Drunenas atpaliekot trīs sekundes.

Otrajā braucienā pēc starta Reišulis bija trešais, bet drīz vien tika priekšā Levī Šrikam, savukārt astotajā aplī apdzina arī līderi Ten Kati. Šoreiz Jānim izdevās izcīnīt uzvaru, bet, tā kā Ten Kate finišu sasniedza otrais, latvietim pie uzvaras summā tikt nesanāca un nācās samierināties ar otro vietu. Trešais otrajā braucienā finišēja Eliass Oklērs.

Labs sniegums arī "Motokurzeme" braucējam Robertam Lūsim, kurš šajā posmā izcīnījis astoto vietu 125cc klasē. Pirmajā braucienā viņš vienubrīd bija aizcīnījies līdz 11. pozīcijai, bet atkrita zemāk un finišēja 16. vietā. Otrajā braucienā pēc lieliskiem pirmajiem apļiem Lūsis nokļuva trešajā vietā, kurā pavadīja kādu laiku, bet beigās bija ceturtais, dažus apļus pirms finiša atkrītot aiz Oklēra.

125cc klases rezultāti:

VietaSportistsPunkti
1.Mirko ten Kate47
2.Jānis Mārtiņš Reišulis45
3.Eliass Oklērs42
4.Magnuss Gregersens31
5.Lukass Brūns30
6.Fins Pullens26
7.Levī Šriks24
8.Roberts Lūsis23
9.Saku Mansikameki22
10.Sebastians Leoks21

Tikmēr uz 250cc klases motocikla šajā nedēļas nogalē debitēja "MJC Yamaha" rūpnīcas komandas sportists Kārlis Alberts Reišulis, kurš šogad vēl Eiropas čempionātā pārstāv EMX125 ieskaiti. Arnemā viņam jauna un vērtīga pieredze, kā arī izcīnīti punkti.

57 braucēju konkurencē MX2 klasē vecākais no brāļiem Reišuļiem treniņbraucienos ierindojās devītajā vietā, bet kvalifikācijā bija 28. ātrākais. Finālbraucienos Kārlis 18. un 17. pozīcijā, kas posmā ļāva iegūt septiņus punktus un 21. vietu.

MX2 klasē startēja arī "KTM Motofavorīts" pārstāvis Rauls Blumfelds. Kvalifikācijā viņš bija 43. ātrākais, līdz ar to finālbraucieniem kvalificēties neizdevās.

Uzvaru abos braucienos izcīnīja MX2 pasaules motokrosa čempionāta līderis Jago Gērtss, bet otrais abas reizes bija Eiropas EMX250 čempionāta līderis Riks Elzinga. Trešo vietu posmā guva Lukass Kūnens.

MX2 klases rezultāti:

VietaSportistsPunkti
1.Jago Gērtss50
2.Riks Elzinga44
3Lukass Kūnens34
4.Glens Meijers32
5Tims Edbergs31
6.Skots Smulderss30
7.Saša Kūnens22
8Kamdens Maklelans21
9Rafs Meuvisens21
10.Džoels Riči20
21.Kārlis Alberts Reišulis7