Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Andris Grīnfelds: "Moto triāla sacensību kalendārs izdevies ļoti saturīgs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Andris Grīnfelds: "Moto triāla sacensību kalendārs izdevies ļoti saturīgs"
Foto: Facebook.com/TrialaKomisijaLaMSF

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) moto triāla komisijas vadītājs, pieredzējušais moto triāla sportists Andris Grīnfelds ("AG XTREME") stāsta par gaidāmo sezonu. Pirmais posms jau aprīļa beigās. Uzzināsim, kas šogad jauns gaidāms. Izmaiņas veiktas arī sacensību noteikumos.

Runājot par aizvadīto, 2023. gada triāla sezonu, Andris Grīnfelds atzīst, ka tā, pēc viņa domām bija izdevusies gan dalībnieku skaita ziņā, gan arī sacensību kvalitāte bija augstā līmenī. “Šķiet, ka kopā komisijā darbojoties, esam atraduši optimālu variantu, lai visi varētu justies apmierināti.

Mūsu triāla komisijas mērķis ir, lai triāls augtu kvalitātes un braucēju skaita ziņā, jo tikai tad varam uztaisīt gan kvalitatīvas sacensības, gan dažādus citus pasākumus. Tāpēc esmu priecīgs redzēt katra triāla kluba aktivitāti, kura ap sevi veido jaunu braucēju grupas kā pieaugušajiem, tā bērniem, jo tas ir pamats no kā kaut kas var rasties.

Priekšlikumi 2024. gada sezonai bija salīdzinoši maz, tomēr aprunājoties komisijas iekšienē, secinājām, ka daudzas lietas ir sakārtotas, līdz ar to paliek ar vien mazāk ko mainīt,” saka Andris Grīnfelds.

Ir lietas, kas šogad ir uzlabotas un mainītas:

1. Ir uzsākts ceļš, lai šajā gadā triāla sacensībās izmantotu modernāku rezultātu sistēmu, ar tās palīdzību būs iespēja rezultātiem sekot līdzi online vidē. “Tas viss pateicoties īsta triāla entuziasta Jāņa Petrona iniciatīvai, ka esam tikuši pie šādas iespējas.

2. 2024. gada sezonā testēsim arī pavisam jaunu dienaskārtību, nodalot bērnu grupas no pārējām. Triāls ir ģimenes sporta veids. Bieži sacensībās redzam, ka piedalās gan bērni, gan viņu vecāki. Šis modelis visiem dos iespēju organiskāk piedalīties secensībās. Arī pieaugušajiem, kuri startē sacensībās individuāli. Tas ļaus daudz efektīvāk izmantot laiku, pasākumā vairs nebūs tik agri jāierodas uz reģistrāciju un starts arī vairs tik ilgi nebūs jāgaida.

3. Tāpat arī izmēģināsim jaunu starta kārtību, kā rezultātā vairs nebūs starts sportistiem ik pēc minūtes, bet līdzīgi kā bērniem jau līdz šim – visiem reizē,” atklāj komisijas vadītājs Andris Grīnfelds.

Nelielas izmaiņas šajā gadā būs, ar mērķi sacensību dienu padarīt pēc iespējas efektīvāku, lai kopā pavadītais laiks sacensībās pamatā būtu kvalitatīvs, lai pēc iespējas būtu mazāka stāvēšana garās rindās vai ilgu gaidīšanu līdz startam. Ir vēl dažas citas izmaiņas, ar kurām aicinām dalībniekus iepazīties 2024. gada triāla noteikumos: https://www.lamsf.lv/wp-content/upl...

“Augstāk minētās lietas būs tās, par kurām šogad domāsim. Ļoti ceram, ka viss ko esam iecerējuši arī dabā veiksmīgi strādās. Tomēr, ja būs kādas nepilnības, pavisam noteikti pēc pirmā posma, vajadzības gadījumā tās pieslīpēsim. Sacensību kalendārs ir izdevies ļoti saturīgs. Mērķis ir, lai sacensības norisinātos katru mēnesi un neveidotos gari sacensību maratoni vai tieši otrādi milzīgas pauzes bez sacensībām. Liels prieks, ka šajā gadā esam ieguvuši arī vēl vienu jaunu sacensību norises vietu un organizatoru,” saka Andris Grīnfelds.

Triāla sacensību kalendārs 2024: https://www.lamsf.lv/wp-content/upl...

Triāls kā sporta veids pavisam noteikti ieņem nozīmīgu vietu LaMSF 100 gados, jo ir ar visai dziļām tradīcijām un vēsturi. “Prieks, ka ejot cauri dažādiem laikiem tas vēl aiz vien ir dzīvs, ne mirkli nav “pamiris” un iet tikai uz augšu. Simtgadē novēlu katram motosportistam izmantot laiku, lai atskatītos atpakaļ savā piedzīvojumā ar šo sportu. Ticu, ka lielākajai daļai tur paglabātas daudz “foršas” un reizē noteikti arī kuriozas atmiņas. Triālistiem novēlu nākamajos simts – vismaz vienu Pasaules čempionu!” tā LaMSF moto triāla komisijas vadītājs Andris Grīnfelds.