Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Fevrs: "Piedzīvoju zaudējumu ļoti smagā veidā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fevrs: "Piedzīvoju zaudējumu ļoti smagā veidā"
Romēns Fevrs. Foto: mxgp.com

Romēns Fevrs un Tims Gajsers, kuri spraigā cīņā šogad piekāpās Džefrijam Herlingsam pasaules motokrosa čempionāta kopvērtējumā MXGP klasē, ir neapmierināti ar savu veikumu Mantovas trasē. Fevrs kopvērtējumā čempionam pazaudēja tikai piecus punktus, Gajsers - 20 punktus, jo nebija veiksmīgs jau priekšpēdējā posmā.

"Monster Energy Kawasaki" komandas braucējs Fevrs uz pēdējo posmu ieradās ar trīs punktu pārsvaru pār Herlingsu, bet pirms pēdējā finālbrauciena abiem bija vienāds punktu skaits. Lai gan Fevrs spēja izvirzīties izšķirošo sacīkšu vadībā, Herlingss tika viņam garām, turklāt pēc tam francūzis vēl arī krita, palaižot garām Gajseru.

"Ir ļoti grūti zaudēt, kad esi bijis tik tuvu," saka Fevrs. "Es atdevu visu, ko varēju, tāpēc nevaru neko nožēlot, bet ar to nepietika, lai izcīnītu titulu. Šobrīd es mazliet jūtos dusmīgs uz sevi, bet tādas ir sacīkstes - piedzīvoju zaudējumu ļoti smagā veidā. Šobrīd ir ļoti smagi, bet es tikšu tam cauri un arī nākamgad kopā ar "Kawasaki" cīnīšos par titulu."

Visas sezonas laikā Fevrs uzvarēja tikai vienā posmā, taču bija ārkārtīgi stabils, finišēja pirmais kopumā septiņos finālbraucienos un 21 reizi ierindojās pirmajā trijniekā. Salīdzinājumam, Herlingss, kurš traumas dēļ trīs braucienus sezonas pirmajā pusē izlaida, uzvarēja deviņos posmos, pirmo vietu finālbraucienos sasniedzot 15 reizes, bet "Top 3" rezultātus guva 25 reizes. Gajsers tikmēr sasniedza septiņas pirmās vietas un 22 reizes finišēja vadošajā trjniekā finālbraucienos, kā arī uzvarēja četru posmu kopvērtējumā.

"Nav viegli to pieņemt, bet ir tā, kā ir," pēc zaudētās cīņas atzīst "Team HRC" vienības braucējs Gajsers. "Tāds ir sports - dažreiz tu uzvari, dažreiz zaudē. Zaudējumi padara tevi stiprāku. Šis nav pasaules gals. Atkal pienāks rītdiena un nākamgad būs vēl viena iespēja. Apsveicu Džefriju un Romēnu ar labu sezonu. Mēs kopā aizvadījām jaukas cīņas. Pats šobrīd, protams, esmu sarūgtināts, bet mēs vēl atgriezīsimies."

Pēdējo desmit sezonu MXGP čempioni

GadsČempionsValstsMotocikls
2021Džefrijs HerlingssNīderlandeKTM
2020Tims GajsersSlovēnijaHonda
2019Tims GajsersSlovēnijaHonda
2018Džefrijs HerlingssNīderlandeKTM
2017Antonio KairoliItālijaKTM
2016Tims GajsersSlovēnijaHonda
2015Romēns FevrsFrancijaYamaha
2014Antonio KairoliItālijaKTM
2013Antonio KairoliItālijaKTM
2012Antonio KairoliItālijaKTM