Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Līvs izcīna uzvaru Latvijas Kausa sacensībās Ķegumā

Juris Grīns
Juris Grīns

Līvs izcīna uzvaru Latvijas Kausa sacensībās Ķegumā
Dāvis Līvs
Foto: Jānis Pastars

Šajā nedēļas nogalē Ķeguma „Zelta Zirga” mototrasē tika aizvadīts aizraujošs Latvijas Kausa un Junioru čempionāta 2.posms motokrosā. Neskatoties uz to, ka lielākās mūsu zvaigznes, kā piemēram, P.Jonass, M.Karro, R.Justs un T.Macuks aizvadīja Pasaules čempionāta un Eiropas čempionāta sacensības Spānijā, tas nebūt nemazināja cīņas sparu katrā motociklu klasē, sākot no pašiem mazākajiem – MX50 klases, līdz pat blakusvāģiem, divu dienu garumā uz starta stājoties vairāk nekā 200 sportistiem.

Sestdien trasē cīnījās mazās klasītes gan uz diviem, gan trim, gan četriem riteņiem, kā arī lielās kvadru klases un Amatieru sportisti. Patīkams pārsteigums trasē bija vēl viena mazā blakusvāģu ekipāža, kura šoreiz sagādāja konkurenci brāļiem Lielbāržiem. Arī šie abi sportisti ir brāļi - brāļi Tilaki, kuri arī savas motosportistu gaitas, tāpat kā dvīņi Lielbārži, ir uzsākuši startējot kvadru klasē. Mazajā blakusvāģu klasītē uzvaru izcīnīja brāļi Emīls un Elmārs Tilaki, aiz sevis atstājot dvīņubrāļus Danielu un Bruno Lielbāržus.

MX50 klasē pēc traumas trasē bija atgriezies gulbenietis – Jānis Kubuliņš no Motosport Racing Team, divu braucienu summā izcīnot godpilno 3.vietu, otro vietu izcīnīja pagājušās sezonas visu trīs Baltijas valstu čempions Kārlis Alberts Reišulis, pārstāvot MX Reišulis komandu, bet uzgavilēt varēja Kurzemes līdzjutēji, jo uzvaru izcīnīja Motokurzeme pārstāvis Roberts Lūsis.

MX65 klasē, uzvarot abos braucienos, uzvaru arī kopvērtējumā izcīnīja Motosport Racing Team sportists Kristians Freimanis, otro vietu ieņēma Bieriņu motokluba pārstāvis Patriks Uzuls, bet trešo – baltkrievu sportists – Artjoms Sazanavets.

Kvadru klasēs – vismazākajā – Q50 uzvaru divu braucienu summā izcīnīja igauņu mazais sportists Tanel Podra, aiz sevis atstājot latviešus Markusu Augustovski no Motosports Racing Team un Kārli Neiju no Camk Latgale, savukārt jau nedaudz lielākā – Q100 klasē - uzvaru izcīnīja Motokruīzs sportists – Lauris Eizāns, otro vietu igauņu braucējs – Joosep Eesmae, bet trešo – arī Motokruīzs pārstāvis - Atis Breds. Q200 klasē pārāks Ķeguma trasē bija igauņu sportists – Kevin Saar, ar otro un trešo vietu liekot samierināties latviešu sportistiem – Matīsam Pelevicam no Motosports RT un Emīlam Sigājevam no Motokruīza.

MX125 klasē uzvaru izcīnīja latvietis Rihards Bārenis no Aivo Motocentra, otrais – Ingars Asma no GK MX Team, bet trešais – Ģirts Sampins no Saldus motokluba.

A16+ klasē, tāpat kā pirmajās sacensībās Ķegumā - Baltijas Izaicinājuma Kausā, uzvaru divu braucienu summā izcīnīja gulbenietis – Didzis Gorbenko, pārstāvot SK Lejasciems, otrais – Andris Štendenbergs Camk Latgale, bet trešo – Kalvis Skrastiņš no Dako Ziemeļvidzeme. Arī A25+ klasē goda pjedestāls bija latviešiem par labu, uzvaru izcīnot Madaram Pureklim no Rodeo, otro vietu – Gatim Būmanim, bet trešo – Raivim Sikam no Motosports RT. A30+ klasē uzvaru izcīnīja Jurģis Žukas no Saldus Motokluba, otrais – Inguss Bērziņš no BJC Auseklis, bet trešais – Gvido Judeiks, pārstāvot Rodeo.

Q Pro klasē šajā posmā uz starta vēl neredzējām K.Boli junioru, kurš Aizputē guva traumu - sportists lēnām atgūstas, tādēļ gaidām Kārli trasē. Šoreiz uzvaru izcīnīja Agris Neija no Camk Latgale, otro – Kristaps Veinbergs no Motosports RT, bet trešo – krievu sportists Danil Vlasov. Savukārt Q Amatieru klasē pirmais trijnieks bija sekojosš – krievu sportists Danil Vlasov, Matīss Puķītis no Rambas R un Ainis Daģis, pārstāvot X99 Slīterāni. Q Veterānu klasē, Ķegumā ātrākais bija Jānis Kirilko no X99 Stīlerāni, otro vietu izcīnīja Juris Ozoliņš no Motokruīza, bet trešo – Eduards Krumpļevskijs no Camk Latgale, taču Q Iesācēju klasē ātrākais bija Ričards Zālīte no X99 Slīterāni, otrais – Kristaps Peleckis no Rambas R, bet trešais – Daniels Baltais no Motorprieks.

Bērnu – Jauniešu klubu vērtējumā labākie TOP 3 klubi Ķegumā bija Motosports RT, Bieriņi un MX Reišulis.

Svētdienā pirmā no klasēm, kas priecēja līdzjutējus, bija Iesācēju klase, kurā kopvērtējumā, divu braucienu summā, uzvarēja Gunvaldis Vēsmiņš no MX Moduls, otrajā vietā – Tomass Keišs, bet trešajā – Raivo Liepa. Prestižajā MX1 klasē Ķegumā abos braucienos, līdz ar to arī kopvērtējumā, uzvaru izcīnīja Dāvis Līvs no Rodeo, aiz sevis atstājot Vairi Aleksejevu, kurš aktīvi trenējas Kaspara Stupeļa vadībā, pārstāvot klubu Dako Ziemeļvidzeme, bet trešo vietu izcīnīja Edgars Rudītis no MX4 Dobele. Trasē kopā ar MX1 klasi devās arī MX2 klase, taču tā tika vērtēta atsevišķi un šajā klasē ātrākais Ķegumā bija Andis Valts no X99 Slīterāni, otrais – Uldis Spulle no Motokurzeme, bet trešais – Dāvis Kurmis, pārstāvot X99 Slīterāni.

MX85 klasē abos braucienos pārliecinošs līderis bija Rainers Žurks no Motosports RT, aiz sevis atstājot Camk Latgale sportistu Valteru Loginu, bet trešajā vietā – komandas biedru – Ralfu Edgaru Ozoliņu.

Mini MX klasē tehniskas ķibeles vajāja Matīsa un Emīla Karro tēvu - Aināru Karro, kurš diemžēl otrajā braucienā ieguva 0 punktus, lai arī pirmajā braucienā izcīnīja uzvaru, kas liedza sportistam kāpt uz goda pjedestāla, taču Emīls Karro icīnīja 3.vietu, piekāpjoties Jurijam Sigajevam no Motokruīza un Jānim Lubānam no Moto AZ.
Dāmu klasē Ķegumā ātrākā bija Elīna Kalniņa no Dako Ziemeļvidzeme, uz otrās vietas goda pakāpiena kāpa Anna Lankovska no F.F.F. , bet trešajā vietā – Inese Baumane no Bieriņi motokluba.

Daudz aizraujošāka un intriģējošakā bija MX Senioru klase, kur pārliecinošo līderi – Raimondu Baltgalvi - pēdējā sacensību aplī piemeklēja tehniska ķibele ar aizmugurējo riteni un sportistam 2.braucienā nācās samierināties ar 5.vietu, taču kopvērtējumā Raimonds Baltgalvis no Saldus Motokluba izcīnīja godpilno 2.vietu, piekāpjoties Raivim Krastiņam no Rambas R, bet trešo vietu izcīnīja Mareks Štrauss no Motokurzeme.
Veterānu klasē ātrākais bija Uldis Stoss no Ramo Motosports, otrais – Ilmārs Miķelsons no MX4 Dobele, bet trešais – arī MX4 Dobele sportists - Alvis Gulbis.

Ļoti interesantas un spraigas cīņas risinājās arī blakusvāģu klasēs , kur pirmajā braucienā veiksmīgs starts izdevās M.Štellem/A.Linteram no Xkross MX, taču pāris apļus aizvadot līderpozīcijās, savu pārākumu trasē pierādīja J.Daiders/M.Antons, pārstāvot Motosport RT, taču trešo vietu izcīnīja A.Tribockis/K.Krievs no X99 Slīterāni komandas. Veterānu klasē goda pjedestāls bija pārstāvēts gan no latviešu, gan arī lietuviešu sportistu puses, jo uzvaru izcīnīja A.Vapa/A.Macs no KS Motokluba, otro vietu lietuvieši - tēvs ar dēlu A.Greblikas/A.Greblikas, bet uz goda pjedestāla 3.pakāpiena kāpa A.Vasiļenko/ A.Verebs.

Latvijas Kausa un Junioru čempionāta 2.posms ir aizvadīts. Nākamais šo sacensību seriāls un paralēli arī Latvijas čempionāts, kā arī Baltijas čempionāts, ir plānots 28./29.jūnijā Viļakā, leģendārajā „Baltā Brieža” mototrasē. Taču jau sestdien Tartu tiks aizvadīts Superkausa seriāla 2.posms, bet svētdien – 18.maijā Apē norisināsies 41.Vaidavas Kausa sacensības . Uz tikšanos trasēs!

Izmantotie resursi:
Motokrosa komisija