Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rokzens Fīniksā izcīna pirmo superkrosa uzvaru šosezon

Juris Grīns
Juris Grīns

Rokzens Fīniksā izcīna pirmo superkrosa uzvaru šosezon
Foto: AMA Supercross

Glendeilā, Arizonā aizvadīts Amerikas supekrosa čempionāta sestais posms, kas noslēdzās ar "Suzuki" komandas braucēja Kena Rokzena uzvaru. Vācu motosportistam šī ir pirmā uzvara sezonā.

Rokzens "State Farm Stadium" trasē aizvadīja ļoti pārliecinošu finālbraucienu, atrodoties vadībā no sākuma līdz beigām. "Kawasaki" pārstāvis Džeisons Andersons sāncensi apdraudēt nespēja un samierinājās ar drošu otro vietu, finišā atpaliekot nepilnas piecas sekundes. Trešais šajā posmā bija sezonas līderis Džets Lorenss no "Honda" nometnes, bet pirmo piecinieku noslēdza Īlajs Tomaks ("Yamaha") un Hanters Lorenss ("Honda").

Rokzens pēc šīs uzvaras uzlabojis savas cerības šosezon pacīnīties par titulu. Lai gan viņš kopvērtējumā ir tikai sestais, no līdera Džeta Lorensa atpaliek tikai 15 punktus. Lorensam šobrīd sešu punktu pārsvars pār Čeisu Sekstonu, kurš Fīniksas posma finālā finišēja tikai devītais. Jāpiebilst, ka pēc pagājušajā nedēļā treniņā piedzīvotā kritiena šo nedēļas nogali Sekstons aizvadīja ar sāpošu roku.

Šosezon vēl jāaizvada 11 posmi. Nākamais notiks pēc divām nedēļām, 24. februārī, Ārlingtonā, Teksasā.

6. posma fināls:

Sezonas kopvērtējums: