Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Evertss gūst savainojumu, bet nākamo sezonu plāno aizvadīt MX2 klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Evertss gūst savainojumu, bet nākamo sezonu plāno aizvadīt MX2 klasē
Liams Evertss. Foto: Facebook.com/le72forever

Īsi pirms motokrosa sezonas beigām jaunais un talantīgais beļģu motosportists Liams Evertss iedzīvojies savainojumā.

Evertss bija pieteicies sestdien notiekošajam priekšpēdējam Eiropas motokrosa čempionāta posmam EMX250 klasē, tomēr uz starta tā arī neizgāja. Viņš nebija ierindā arī otrdien Mantovas trasē notiekošajās sezonas pēdējās sacīkstēs.

Sestdien kvalifikācijā "Team KTM Liamski" pārstāvošais Evertss piedzīvoja kritienu, bet vēlāk slimnīcā atklājās, ka savainojums ir lielāks nekā sākotnēji domāts, un tur viņam tika konstatēts neliels pleca lāpstiņas lūzums.

Desmitkārtējā pasaules motokrosa čempiona Stefana Evertsa 17 gadus vecais dēls pirms pēdējiem diviem posmiem EMX250 kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu, bet sezonas izskaņā nu atkritis uz septīto pozīciju. Šogad viņš tikai vienreiz finišēja pirmajā trijniekā, kad guva otro vietu Nīderlandes posma pirmajā braucienā, bet kopumā brauca ātri un stabili, lielākoties ierindojoties "Top 6". Tāpat Evertss sekmīgi pārstāvēja Beļģiju Nāciju motokrosā.

Šogad Evertss arī piedzīvoja debiju pasaules motokrosa čempionātā, startējot Sardīnijas MX2 posmā, kur finālbraucienos izcīnīja 16. un 11. vietu. Nākamgad viņš jau veiks pilnu sezonu MX2 pasaules čempionātā. Šobrīd vēl skaidri nav zināms, bet, iespējams, Evertss pārstāvēs "DIGA Procross" komandu, kas šogad startēja ar "GasGas" motocikliem, bet nākamgad, pēc neoficiālas informācijas, brauks ar KTM.

Izmantotie resursi:
gatedrop.com