Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

''MXGP of Latvia'' uz starta izies 240 sportisti no vairāk nekā 20 pasaules valstīm

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''MXGP of Latvia'' uz starta izies 240 sportisti no vairāk nekā 20 pasaules valstīm
MXGP un MX2 klases ātrākie braucēji preses konferencē
Foto: Youthstream

Piektdien, 11.maijā, viesmīlīgajās LIDO kompleksa telpās notika Pasaules motokrosa čempionāta ''MXGP of Latvia'' posma preses konference. Vispirms svinīgo uzrunu teica oficiālās personas, bet pēc tam savas domas par gaidāmo posmu izteica vairāki vadošie motokrosa braucēji, kuru vidū bija arī šī brīža MX2 klases līderis Pauls Jonass (KTM).

Kā atzina Latvijas Motosporta prezidents Mārtiņš Lazdovskis, tad „ar katru gadu vairāki ārzemju līdzjutēji gaida tieši Latvijas posmu. Šogad ''MXGP of Latvia'' posmu apmeklēs ļoti kupls dalībnieku skaits, jo kopā uz starta izies 240 sportisti no vairāk nekā 20 pasaules valstīm. Ir liels gandarījums, ka Youthstream pārstāvjiem ir izdevies panākt to, ka pirmo reizi šīs sacensības tiešraidē tiks translētas ASV. Situācijā, kad pasaules motokrosa čempionāts notiek tādās valstīs kā Argentīnā, Indonēzijā un nākamgad, iespējams, Ķīnā, mēs varam būt lepni, ka tieši Latvija ir vienīgā vieta Ziemeļeiropā, kur notiek pasaules čempionāts motokrosā.”

''Novēlu visiem sportistiem veiksmīgas un godīgas sacensības, līdzjutējiem novēlu izbaudīt šīs sacīkstes, bet mediķiem novēlu pēc iespējas mazāk darba. Tāpat gribu teikt lielu paldies Latvijas Republikas valdībai un Izglītības un zinātnes ministrijai par atbalstu.”

Sacensību organizators Kristers Serģis piebilda, ka pēdējās nedēļās tika ieguldīts liels darbs, lai sagatavotu trasi, kas šogad pirmo reizi 27 gadu laikā notiks pretējā virzienā tam, kāds bijis ierasts Ķeguma trasē. „Paldies manai komandai, sadarbības partneriem un Youthstream pārstāvjiem. Kopā mums izdevās paveikt lielisku darbu. Aicinu skatītājus doties uz Ķegumu un izbaudīt pasaules līmeņa sacensības.”

Tikmēr Youthstream grupas viceprezidents Davids Luongo pateicās organizatoriem par ieguldīto darbu, lai noorganizētu šīs sacensības, kas katru gadu ir vienas no labāk organizētajām sacensībām visā čempionātā. „Mums ir svarīgi, lai Latvija būtu pasaules motokrosa čempionāta kalendārā, jo šīs sacensības vienmēr ir lieliski noorganizētas, kā arī pasākuma kvalitāte ir ļoti augsta.”

Lielas cerības šajā posmā tiek liktas uz Paulu Jonasu, kurš atzina, ka viņa mērķis ir uzvara. „Pēc tam, kad kļuvu par MX2 klases čempionu, daudzi jautāja, ko tālāk un kādi ir mani nākamie mērķi. Taču es vēl neesmu paspējis uzvarēt ''MXGP of Latvia'', ko arī centīšos izdarīt šajā nedēļas nogalē. Tas ir mans sapnis un mērķis, ko centīšos īstenot. Ļoti ceru, ka būs daudz atbalstītāju, kas man palīdzēs īstenot šo sapni.

Viens no MXGP klases galvenajiem favorītiem Antonio Kairolī Ķegumā aizvadīs savas jubilejas sacensības. „Prieks atgriezties Latvijā, kur ir tik daudz lielisku un kaislīgu motokrosa fanu, kas mums sportistiem ir ļoti svarīgi. Lai arī trase šogad būs pretējā virzienā, man tā patīk,” tā Antonio Kairolī, kuram šī būs 222. sacīkstes karjerā!

Arī pārējie braucēji Tims Gaizers, Romēns Febrs un Tomas Kjers Olsens atzina, ka viņiem patīk jaunās trases virziens un ka viņi ar nepacietību gaida sacensību startu. Tāpat braucēji aicina skatītājus apmeklēt Ķegumu un izbaudīt šīs sacensības.

Atgādināsim, ka Ķegumā “MXGP of Latvia” šogad uz starta redzēsim vairākus latviešu braucējus - Paulu Jonasu, kurš startēs MX2 klasē, bet prestižajā MXGP klasē latviešu līdzjutējus priecēs Matīss Karro un Toms Macuks. Tāpat īkšķus būs jātur par vēl vairākiem latviešu sportistiem. EMX 125 klasē startēs Mairis Pumpurs un Ralfs Edgars Ozoliņš, bet EMX 250 klasē starp ātrākajiem Eiropas braucējiem redzēsim Kārli Sabuli, Tomasu Šileiku, Kristeru Drevinski un Arnoldu Sniķeri.

“MXGP of Latvia” norisināsies divas dienas. Sestdien, 12. maijā, no 8:00 līdz 13:00 notiks brīvie treniņbraucieni visām četrām klasēm - EMX125, EMX250, MX2, MXGP, bet vēlāk sekos MX2 un MXGP kvalifikācija. Sestdiena tiks noslēgta ar EMX250 klases pirmo finālbraucienu. Tikmēr svētdien, 13. maijā, Ķegumā motori sāks rūkt jau plkst. 9:45, kad savas cīņas aizvadīs EMX125 un EMX250 klases braucēji. Kulminācija visam sekos no plkst. 13:00, kad trasē dosies MX2 un MXGP klases braucēji, kuri aizvadīs pa diviem finālbraucieniem.

Gan sestdien, gan svētdien trases teritorijā būs dažādas atrakcijas, kā balansa velosipēdi, modelīši un citas izklaides iespējas gan lielākiem, gan mazākiem. Trases teritorijā pulcēsies arī dažādi ēdinātāji. Tāpat būs padomāts arī par hokeja faniem, jo 12. maija hokeja spēli starp Latvijas un Vācijas nacionālajām izlasēm varēs vērot uz lielajiem ekrāniem, kas atradīsies trasē.

Pasākums ir bez vecuma ierobežojuma. Jauniešiem vecumā no 10 līdz 16 gadiem un senioriem ieejas biļetes cena uz abām dienām būs 25 eiro, bet pieaugušajiem biļete maksās 45 eiro. Tāpat iespējams iegādāties VIP paketi, kuras cena ir 250 eiro. Auto caurlaides cena būs 5 eiro. Tikmēr bērniem vecumā līdz 10 gadiem, kā arī invalīdiem, uzrādot invaliditātes apliecību, būs bezmaksas ieeja. Papildus ir pieejama B autostāvvieta, kas atradīsies blakus trasei. Šīs stāvvietas cena būs 20 eiro. Tāpat iespējams iegādāties arī kempinga vietu, kuras biļetes cena ir 25 eiro. Kempings tiks atvērts piektdien sākot no plkst. 12.00. Trase ieejai tiek atvērta 12. un 13. maijā no plkst. 7:00.

Sīkāku informāciju par “MXGP of Latvia” un motocentru “Zelta Zirgs” iespējams atrast sacensību mājaslapā FIM Motocross World Championship MXGP Latvia..., bet plašāku informāciju par Pasaules čempionātu motokrosā - MXGP oficiālajā mājaslapā mxgp.com. Biļetes “MXGP of Latvia” apmeklēšanai iepriekš iespējams iegādāties Biļešu Serviss kasēs un Biļetes - BIĻEŠU SERVISS : KATRAM SAVU..., kā arī pasākuma norises laikā pie ieejas motocentrā "Zelta Zirgs".