Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Martins uzvar "MotoGP" posmā Misano trasē, Pedrosa atgriešas ar ceturto vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Martins uzvar "MotoGP" posmā Misano trasē, Pedrosa atgriešas ar ceturto vietu
Horhe Martins. Foto: Motorsport.com

"Pramac Ducati" komandas braucējs Horhe Martins pārliecinošā manierē šodien kļuva par "MotoGP" pasaules čempionāta 12. posma Sanmarīno GP uzvarētāju. Tikmēr Marko Bedzeki cīņā par otro vietu Misano trasē uzveica sezonas līderi Frančesko Bagnaiju.

Martins startēja no pirmās pozīcijas un noturēja līderpozīciju, kamēr Bagnaija startā apdzina Bedzeki un nonāca otrajā vietā. Kādu laiku "Ducati" rūpnīcas braucējs apdraudēja līderi, lai gan reāli apdzīšanas mēģinājumi nesekoja. Sacīkstes otrajā daļā Martins palielināja pārsvaru un attālinājās, savukārt Bedzeki deviņus apļus pirms finiša apdzina Bagnaiju un pacēlās uz otro vietu.

Martins neapdraudēts aizbrauca līdz finišam, izcīnot otro uzvaru "Grand Prix" sacīkstēs šosezon. Arī sestdien notikušajā sprinta sacīkstē Misano viņš ierindojās pirmajā vietā, un tāpat Bedzeki finišēja otrais, bet Bagnaija - trešais.

Jāatgādina, ka pirms nedēļas Barselonā Bagnaija piedzīvoja smagu kritienu, būdams līderpozīcijā. Pēc tam viņa kājai pārbrauca Breds Binders, taču, par laimi, no nopietnām traumām 2022. gada čempions bija izvairījies.

Augsto ceturto vietu šodien guva veterāns Danijs Pedrosa, kurš uz starta stājās KTM komandas sastāvā kā "wild card" braucējs. Sacensībās kādu laiku ceturto vietu ieņēma viņa komandas biedrs Binders, taču izslīdēja no trases. Pedrosa pacēlās uz ceturto pozīciju un pēdējos apļos arī apdraudēja Bagnaiju, tomēr garām netika.

Sadursmi savā starpā piedzīvoja Mikele Pirro un Džeks Millers. Pirro šajā sacīkstē "Ducati" vienībā aizstāja savainojumus guvušo Enea Bastianini. Pēc kritiena izstājās "Honda" braucējs Žoans Mirs.

Sezonas nākamais posms pēc divām nedēļām, 24. septembrī notiks Indijā, "Buddh International Circuit" trasē, kur savulaik tika aizvadītas "Formula 1" sacensības.

Sacīkstes rezultāti:

Sezonas kopvērtējums: