Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kārlis Bole: "Liels prieks, ka labāko sezonas un karjeras rezultātu uzrādīju tieši Latvijā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kārlis Bole: "Liels prieks, ka labāko sezonas un karjeras rezultātu uzrādīju tieši Latvijā"
Kārlis Bole Ķegumā
Foto: mxadazi.lv

Nedēļas nogalē Ķegumā tika aizvadīts noslēdzošais Eiropas kvadriciklu čempionāta posms. Šai posmā no "MX Ādaži" komandas startēja Kārlis Bole Jr. un Raivis Sootee. Veiksmīgāks šis posms padevās Kārlim, kuram divu braucienu summā augstā ceturtā vieta.

Kvalifikācija risinājās sestdien, kurā 4.apļa laiku spēja uzrādīt Raivis Sootee, bet Kārlim Bolem Jr. 6.apļa laiks neskatoties uz karsto laiku. Sestdienas vakarā tika sagatavota tehnika un ar lielām cerībām gaidīti svētdienas finālbraucieni.

Svētdienas rītā lija, kā rezultātā trase tika ļoti samitrināta un izveidojās „Labi” dubļi. 1.braucienā Kārlim Bolem Jr. padevās labs starts un braucienu uzsāka 5.vietā. Brauciena laikā stabils ātrums un finišā augstā 4.vieta. No 3.vietas un goda pjedestāla Kārlis atpalika tikai 11 sekundes. Raivis braucienu iesāka arī pa vidu, bet tad braucienā divi kūleņi un brauciena beigās jāsamierinās ar 17.vietu.

2.braucienu Kārlis uzsāka 6.vietā un 1.apļa vidū jau 5.vieta. Brauciena turpinājumā zaudēta pozīcija komandas biedram Raivim un Igaunim Kaspar Haiba, kas finišā ļāva izcīnīt 6.vietu. Ar diviem stabiliem braucieniem Kārlim izdevās izcīnīt arī 4.vietu 2 braucienu summā, kas līdz šim ir viņa augstākais sasniegums Eiropas čempionātā. Raivim Sootem ļoti stabils 2.brauciens un 4.vieta. Divu braucienu summā Raivim 11.vieta.

Kārļa Boles Jr. komentārs par sacensībām:

"Nedēļu pirms Ķeguma Kivioli posmā saasināju muguras traumu, tādēļ visa nedēļa tika veltīta veselības uzlabošanai, kas nesa augļus, jo Ķegumā uz moča jutos jau daudz labāk. Sestdien kvalifikācijā tika uzrādīts 6.apļa laiks un tika apzinātas lietas, kas vēl jāuzlabo, lai vēl veiksmīgāk aizvadītu svētdienas sacensības. Svētdien 1.braucienā labs starts, stabila braukšana un finišā 4.vieta. 2.braucienā atkal labs starts un lielāko brauciena daļu turējos 5.pozīcijā, bet tad neliels motocikla defekts un nedaudz samazināju tempu, lai tiktu līdz finišam. Finišā 6.vieta un divu braucienu sumā augstā 4.vieta. 4.vieta Eiropas čempionātā man ir līdz šim labākais sasniegums un liels prieks, ka labāko šīs sezonas un karjeras rezultātu uzrādīju tieši Latvijā, savās mājās. Tagad tikai jāturpina strādāt un rezultāti uzlabosies. Lielu paldies gribu teikt vecākiem, trenerim Kasparam Stupelim, mehāniķim Andim Sproģim, draudzenei, Francim Rusiņam, Mx Ādaži komandai un visiem sponsoriem."

Nākamās sacensības "MX Ādaži" aizvadīs jau šajā nedēļas nogalē Madonā, kur risināsies "Superkauss" seriāla trešais posms.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - MX Ādaži