Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Prado uzvar kvalifikācijas sacīkstē Vācijā, Fevrs krīt pēdējā aplī

Juris Grīns
Juris Grīns

Prado uzvar kvalifikācijas sacīkstē Vācijā, Fevrs krīt pēdējā aplī
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Pasaules motokrosa čempionāta Vācijas posma kvalifikācijas sacīkstē MXGP klasē pārliecinošu uzvaru šodien izcīnīja Horhe Prado, kamēr Romēns Fevrs pēdējā aplī piedzīvoja kritienu no otrās pozīcijas.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Prado vadībā nonāca jau pēc starta un vienubrīd bija krietni attālinājies no sekotājiem. Sacensību beigu daļā "GasGas" vienības braucēja pārsvars saruka, taču viņš finišēja visiem priekšā, kļūstot par kvalifikācijas brauciena uzvarētāju.

Lielisku ātrumu demonstrēja Fevrs, kurš bija apdzinis Herlingsu un Džeremiju Sīveru, nonākot otrajā vietā. Pēdējā aplī Fevrs krita, zaudēja vairākas pozīcijas un finišēja tikai piektais. Sīvers līdz ar to atguva otro vietu un finišēja nepilnas trīs sekundes aiz Prado.

Herlingss arī pēc Fevra neveiksmes netika pirmajā trijniekā. Prado galvenais konkurents MXGP kopvērtējumā bija atzinis arī Alberto Forato pārspēku, kuru pēc cīņas palaida priekšā, finišējot ceturtajā vietā.

Pirms Vācijas posma MXGP kopvērtējumā Prado ir 15 punktu pārsvars pār Herlingsu, kamēr pārējie jau zaudē ļoti daudz.

Tikmēr MX2 klasē uzvaru izcīnīja Roans van de Mūsdijks, ar niecīgu pārsvaru finišā pārspējot Liamu Evertu. Andreā Adamo spraigā cīņā pieveica Lukasu Kūnenu, ierindojoties trešajā pozīcijā. Tibo Benistāns sakumā bija līderis, pēc tam ieņēma otro vietu, bet pēc kritiena finišēja piektais. Sezonas līderis Kajs de Volfs krita un izstājās. Tikmēr pēc traumas trasē atgriezās iepriekšējais čempionāta līderis Jago Gērtss un finišu viņam izdevās sasniegt 13. vietā.

MX2 klases kopvērtējumā pirms šī posma De Volfs ir 12 punktus priekšā Adamo un 19 punktus priekšā Benistānam.

Finālbraucieni tiks aizvadīti svētdien.