Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss: "Sīvers mēģināja mani notriekt, un tas bija Evertsa ieteikums"

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss: "Sīvers mēģināja mani notriekt, un tas bija Evertsa ieteikums"
Džefrijs Herlingss
Foto: mxgp.com

Pēc aizvadītā MX2 pasaules motokrosa čempionāta posma Vācijā publiski savu sašutumu paudis uzvarētājs Džefrijs Herlingss, kurš ir neapmierināts ar sava konkurenta Džeremija Sīvera izdarībām otrajā finālbraucienā Toičentāles trasē.

Lai gan "Red Bull KTM Factory Racing" komandu pārstāvošais Herlingss uzvarēja gan pirmajā, gan otrajā braucienā, viņš vainoja Sīveru apzināti bīstamu manevru veikšanā, jo pirms tramplīna konkurents it kā esot centies izvēlēties tādu trajektoriju, lai uzlēktu viņam virsū.

Pēcsacīkšu intervijā Herlingss izteicās, ka Sīveram šādas darbības veikt ieteicis tagadējais "Suzuki World MX2" komandas vadītājs Stefans Evertss, kurš iepriekš strādāja KTM rūpnīcas vienībā un pērn trenēja latvieti Paulu Jonasu. Herlingss neslēpa, ka tagad ir vēl vairāk motivēts pārspēt Evertsa motokrosā sasniegtos rekordus, turklāt piebilda: "Man viņš nepatīk."

Vēlāk ar "Facebook" starpniecību Džefrijs Herlingss savu viedokli pamatoja sīkāk:

"Sacīkstes ir sacīkstes. Visiem ir jāaizstāv sava pozīcija un jācīnās par to, cik stipri vien var. Tomēr, ja braucējs (es) tiek pakļauts briesmām, tas ir cits stāsts. Tramplīnā lēkt gaisā manā virzienā ir ļoti bīstami! Tas tāpēc, ka, esot gaisā, vairs nav iespējams mainīt lidojuma virzienu. Tieši tāpēc pēc otrā brauciena mana reakcija pret Sīveru bija šāda: "Kāpēc tu lēcienā bloķē manu ceļu, vai tu esi jucis?". Varbūt viņš to nezināja vai nepamanīja... tie ir jautājumi, uz kuriem man nav atbilžu. Tomēr, tā kā viņš pirms lēciena tramplīnā sāka braukt manā virzienā, man pēdējā brīdī nācās atlaist gāzi. Es sasitu abas potītes un gandrīz nokritu zemē. Ja es tā nebūtu darījis, vairākas reizes būtu ielecis viņam mugurā, un tad mēs abi būtu nokrituši. Pēdējo divu gadu laikā man bijuši vairāki nopietni savainojumi, tāpēc cilvēki, kas piedzīvojuši kaut ko līdzīgu, sapratīs, kāpēc esmu neapmierināts, ja citi sportisti šo sporta veidu padara vēl bīstamāku, lai gan tas jau arī citādi ir gana bīstams. Lai vai kā, uzvarējām abos braucienos un ieguvām uzvaru posmā. Šobrīd manā galvā ir tikai viena doma - pārspēt to 101 "Grand Prix" uzvaras rekordu."

Stefans Evertss savā karjerā, kas ilga no 1991. līdz 2006. gadam, pasaules motokrosa čempionātā guva 101 uzvaru, kā arī ieguva desmit titulus. Herlingss pašlaik ir divu titulu īpašnieks un uzvarējis 54 sacīkstēs.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Latest Motocross and Supercross...