Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Argentīnas MXGP posmā gandrīz puse būs vietējie braucēji

Juris Grīns
Juris Grīns

Argentīnas MXGP posmā gandrīz puse būs vietējie braucēji
Foto: mxgp.com

Lai gan bija bažas, ka pasaules motokrosa čempionāta Argentīnas posmā dalībnieku skaits varētu būt mazs, provizoriskajā braucēju sarakstā MXGP klasē atrodami vairāk nekā 30 sportisti. Tiesa gan, gandrīz pusi no tiem sastāda Dienvidamerikas valstu pārstāvji.

Kā ziņojām iepriekš, uz sezonas trešo posmu, kas 20. martā norisināsies Patagonijā, Viljas la Angosturas trasē, nedosies Kalvina Vlānderena un Armina Jasikoņa pārstāvētā "Gebben Van Venrooy Yamaha" komanda, to pašu paziņoja arī Džeremija van Horebīka un Alesandro Lupino vienība "Beta SDM Corse". Tagad gan Van Horebīks vēsta, ka plāni mainījušies, un viņš Argentīnā startēs.

No tiem, kas brauca pirmajos divos posmos, sarakstā nav Henrija Jakobi, Alvins Estlunds, Toms Kohs un igaunis Hardijs Rosiorgs. Tāpat startēt aizvien nevarēs ne Džefrijs Herlingss, ne arī Romēns Fevrs, kuri ārstē savainojumus. Pārējie solās būt ierindā.

Tomēr jāņem vērā, ka MXGP klases sarakstā ir 15 vietējie sportisti, kas pasaules čempionātā citkārt nestartē. Pieteikušies 11 argentīnieši, tāpat gatavojas startēt divi čīlieši, kā arī pa vienam urugvajietim un venecuēlietim.

Tikai 24 dalībnieki pieteikušies dalībai Argentīnas MX2 posmā. Startēt gatavojas vairums vadošo sportistu, bet sarakstā nav atrodams "Nestaan Husqvarna" rūpnīcas komandas braucējs Roans van de Mūsdijks, kurš Mantovas trasē iedzīvojās pleca savainojumā un guvis nelielu lūzumu. Te gan no vietējiem pieteikušies vien četri argentīnieši.

Provizoriskais dalībnieku saraksts: https://gatedrop.com/provisional-en...