Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Reišulis atkal pārsteidz ar otro vietu EMX125 finālposmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Reišulis atkal pārsteidz ar otro vietu EMX125 finālposmā
Kārlis Reišulis ar komandu. Foto: Yamaha Racing

Ar izcīnītu otro vietu latviešu motosportists Kārlis Alberts Reišulis noslēdzis Eiropas motokrosa čempionāta finālposmu, kas šodien tika aizvadīts Itālijā, Mantovas trasē.

Brīvajos treniņbraucienos Reišulis 42 sportistu konkurencē uzrādīja 20. rezultātu, bet kvalifikācijā bija jau devītais ātrākais. Savukārt finālbraucienos tika sasniegta trešā un sestā vieta, bet, tā kā citiem vadošajiem sportistiem pietrūka stabilitātes, summējot punktus Kārlis ticis pie otrās vietas.

Pirmo apli "MJC Yamaha" rūpnīcas komandas sportists pirmajā braucienā noslēdza astotajā vietā, bet pēc diviem apļiem bija jau sestais. Vēlāk viņam izdevās pacelties līdz trešajai pozīcijai, kurā tika pavadīti pēdējie seši no 14 veicamajiem apļiem.

Otrajā braucienā Reišulis jau sākotnēji iekārtojās sestajā pozīcijā, pēc tam kādu laiku bija septītais, bet tad atguva sesto vietu, kurā arī tika sasniegts finišs.

Abos braucienos uzvarēja beļģis Lukass Kēnens, kurš arī kļuva par posma uzvarētāju, bet Reišulis ierindojās otrajā vietā, izcīnot tikpat punktus kā trešās vietas ieguvējs Kass Valks. Eiropas čempionāta kopvērtējumā uzvarējis Valerio Lata no Itālijas, kurš šo posmu noslēdza sestajā vietā, kamēr viņa galvenais konkurents Bobijs Brūss pirmo braucienu nepabeidza un summā palika tikai vienpadsmitais. Tikmēr Kēnenam, kurš abos braucienos uzvarēja arī iepriekšējā EMX125 posmā, sezonas kopvērtējumā izdevies aizsteigties priekšā Kajam Karsemakersam un izcīnīt trešo vietu. Reišulis, kurš nepiedalījās pirmajā posmā, sezonu pabeidzis kā septītais.

Otro vietu posmā Kārlis Reišulis sasniedzis jau reizi pēc kārtas, jo arī Pjetramuratas trasē notikušajā sezonas astotajā posmā viņš ierindojās šādā pozīcijā. Toreiz braucienos tika sasniegta otrā un trešā vieta.

Jānis Mārtiņš Reišulis Pjetramuratā aizvadīja pirmos trīs EMX125 posmus savā karjerā,bet šajā reizē uz starta neizgāja. Nākamgad viņš jau plāno aizvadīt pilnu sezonu uz 125cc motocikla.

EMX250 klasē turpat Mantovā arī aizvadīts sezonas noslēdzošais posms un titulu izcīnījis itālis Nikolass Lapuči. Šodienas posmā ar divām otrajām vietām kopsummā triumfēja norvēģu braucējs Hakons Fredriksens, bet Lapuči uzvarēja otrajā braucienā un posmā bija otrais. Viņa galvenais sāncensis Kevins Horgmo uzvarēja pirmajā braucienā, bet otrajā vairs nebija ne tuvu tik augstu - sezonas kopvērtējumā viņam otrā vieta. Stabilā trešajā vietā EMX250 sezonu pabeidzis Riks Elzinga.

  +4 [+] [-]

, 2021-11-09 17:39, pirms 3 gadiem
Jācer ka abi bračkas būs Jonasa sekotāji MXGP pēc pāris gadiem. Rezultāti jau abiem labi, tik jācer ka veselība un spēks pietiks. Tā turpināt

     [+] [-]

, 2021-11-09 23:36, pirms 3 gadiem
Atzīstos, ka nevelku par motokrosu, tāpēc lūdzu pakonsultējiet
Tas 125ccm kautkāda pusaudžu/junioru klase ?