Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kārlim Reišulim sezonas labākais rezultāts EMX125 čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Kārlim Reišulim sezonas labākais rezultāts EMX125 čempionātā
Kārlis Reišulis. Foto: Yamaha Racing

Latviešu motosportists Kārlis Alberts Reišulis aizvadījis savas šīs sezonas labākās sacensības Eiropas motokrosa čempionātā un izcīnījis septīto vietu Francijas EMX125 posmā.

Brīvajos treniņbraucienos 49 sportistu konkurencē Reišulis ieņēma sesto vietu, savukārt kvalifikācijā uzrādīja desmito rezultātu. Pirmo finālbraucienu "MJC Yamaha" komandas braucējs noslēdza septītais, bet otrajā braucienā pēc ne tik laba sākuma izdevās aizcīnīties līdz desmitajai vietai. Posma summā septītais rezultāts.

"Šodien Kārlis Alberts Reišulis aizvadīja kārtējo EMX125 posmu, kurš norisinājās Francijā," no sacensībām ziņo sportista komanda. "Šoreiz kvalifikācija nesanāca tik laba, kā vēlētos - Kārlim desmitais ātrākais apļa laiks. Pirmajā braucienā no starta astotā vieta, tad vairākas reizes mainījās pozīcijas, bet finišā septītā vieta. Otrajā braucienā starts mazliet sliktāks - 15. vieta. Šaurajā trasē Kārlis aizcīnījās līdz desmitajai vietai, to noturot arī līdz finišam. Kopvērtējumā septītā vieta. Liels paldies trenerim Robertam Justam, kurš ļoti daudz šonedēļ strādāja ar Kārli, lai uzlabotu startus. Paldies arī visiem atbalstītājiem."

Reišulis šogad izlaida Lielbritānijā notikušo pirmo posmu, bet pēc tam stājās uz starta Itālijā, kur ieņēma 19. vietu, kā arī Vācijā, kur divu braucienu summā tika sasniegta 16. vieta. Tagad, pēc izcīnītās septītās vietas Francijā, sportists sezonas kopvērtējumā ir 16. pozīcijā.

Francijā EMX125 klasē startēja arī Roberts Lūsis, kurš treniņbraucienos uzrādīja 35. rezultātu, kvalifikācijā bija 34. ātrākais, bet finālbraucienos guva 27. un 22. vietu, punktus neizcīnot.

Par uzvarētāju Lakapelles-Marivalas trasē kļuva sezonas līderis, itālis Valerio Lata, kurš abos braucienos finišēja otrajā vietā, bet summā aiz viņa ierindojās mājinieks Marks-Antuāns Rosi un beļģis Lukass Kēnens. Sezonas kopvērtējumā pēc četriem posmiem Latas pārsvars pār tuvāko sekotāju, holandieti Kaju Karsemakersu ir 17 punkti. Vēl šosezon EMX125 klasē plānoti pieci posmi.

Tāpat šodien turpat Francijā tika aizvadīts Eiropas čempionāta sestais posms EMX250 klasē, gan bez latviešu sportistu dalības. Posmā uzvaru guva norvēģu braucējs Hakons Fredriksens, bet pirmo trijnieku divu braucienu summā noslēdza itālis Andreā Bonakorsi un francūzis Toms Gujons. Čempionāta kopvērtējumā itāļu sportista Nikolasa Lapuči pārsvars pār otrajā vietā esošo norvēģi Kevinu Horgmo mazliet palielinājies un sasniedz 36 punktus.

EMX125 klasē nākamās sacīkstes 17. oktobrī Spānijā, Madridē, bet EMX250 klasē - 27. oktobrī Itālijā, Pjetramuratā.

     [+] [-]

, 2021-10-09 21:04, pirms 3 gadiem
Autora kłūda,Reišulim tagad kopvērtējumā ir 44 punkti un 16 vieta, 24 vieta bija pirms Francijas posma.