Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Nāciju kausā Portugālē Latvijas triāla komandu pārstāvēs Ķīlis, Grīnfelds un Alksnis

Juris Grīns
Juris Grīns

Nāciju kausā Portugālē Latvijas triāla komandu pārstāvēs Ķīlis, Grīnfelds un Alksnis
Foto: Raccoon Hunters

19. septembrī Portugāles pilsētā Gouveia norisināsies Nāciju kauss triālā. Šogad Latvijas izlasi pārstāvēs jaunie un talantīgie sportisti Kristaps Ķīlis, Daniels Grīnfelds un Niks Alksnis, izlases asistents būs Artūrs Grīnfelds, izlases vadītājs Kaspars Vērnieks.

Nāciju kauss notiek reizi gadā. Tās ir prestižākās valstu komandu sacensības, kur katra valsts cīnās par vislabāko rezultātu trasē. Kopš 2001.gada Latvijas izlase Nāciju kausā triālā ir startējusi 19 reizes, izlaižot vien 2020.gadu, kad pandēmijas rezultātā Nāciju kauss nenotika.

“Kristapam un Danielam šīs būs pirmās Nācijas, pārstāvot izlasi kā sportistiem. Savukārt Nikam tās jau būs sestās Nācijas. Šogad komandas mērķis ir cīnīties par astoto vietu Internacionālajā klasē, kurā startē divpadsmit komandas. Šobrīd izskatās, ka mums reāli ir pacīnīties ar četrām valstu izlasēm, kuras ir tuvu mūsu līmenim” atklāj izlases vadītājs Kaspars Vērnieks. “Tā kā komandas asistents Portugālē būs pieredzējušais triālists Artūrs Grīnfelds, tad es ceru, ka viņš spēs komandu motivēt un pateikt pareizos vārdus, lai puiši rādītu savu labāko sniegumu” atzīst Vērnieks.

Daniels Grīnfelds (“AGXtreme”): “Šīs sacensības man būs ļoti interesantas. Pirmo reizi man būs iespēja pārstāvēt Latvijas izlasi Pasaules komandu čempionātā. Sacensības notiks daudz savādākā formātā, kā ierasts pie mums Latvijā. Tādēļ tagad treniņos piestrādājam pie tām lietām, kas Portugālē būs savādāk. Mans mērķis ir labi nobraukt un iegūt jaunu pieredzi”.

Kristaps Ķīlis (“MT skola”): “Uz pagājušo Nāciju kausu biju līdzi kā asistents un redzēju kā tur apmēram viss notiek. Šogad mans mērķis ir nobraukt sacensības labi, ar vēsu prātu, tā, lai pašam pēc tam ir prieks par izdarīto. Neies viegli, jo trase ļoti atšķiras no mums ierastajām Latvijas čempionāta trasēm, kā arī pārējās komandas ir spēcīgas”.

Niks Alksnis (“Viking Trial”): “Mirklis ir pienācis un es esmu gandarīts pārstāvēt Latvijas izlasi šajās sacensībās. Pasaules Nāciju kausam gatavojos visu sezonu, arī katras sacensības šajā sezonā ir bijušas kā labs treniņš. Sezonas laikā daudz tika strādāts gan pie fiziskas formas, gan braukšanas stila, lai sagatavotos “NonStop” braukšanas sistēmai. Pats jūtos gatavs šīm sacensībām un izlases komanda šogad ir spēcīga, līdzsvarota un atbilstoša Nāciju kausam! Domāju šajā sastāvā varam parādīt augstu sniegumu rezultātu ziņā. Mērķis būtu pēc iespējas labāk nostartēt un ierindot Latviju pēc iespējas augstākā pozīcijā, gūt jaunu un neaizmirstamu pieredzi”.

“Es domāju, ka šīs nebūs vieglas sacensības, jo Kristapam ar Danielu šī būs debija Nāciju kausā, kas dod papildus slogu, bet Nikam šīs jau laikam būs ceturtās Nācijas. Mans uzdevums būs palīdzēt, asistēt uzmundrināt un ja būs vajadzīgs tad arī sadot pa biksēm. Šogad mēs brauksim pašā mazākajā sastāvā un kopā, kas dos iespēju sportistiem un man kā asistentam jau pa ceļam izveidot superīgu mikroklimatu, lai mēs visu kopā izbaudītu to foršo pasākumu. Rezultātu ir ļoti grūti prognozēt, bet esmu pārliecināts, ka visi sportisti atdos sevi pa maksimālo un iegūs jaunas emocijas un neaizmirstamu pieredzi, kas dos iedvesmu turpināt trenēties” pārdomās dalās izlases asistents Artūrs Grīnfelds.

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Kuļikovs