Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Reišulim pasaules junioru sudrabs, Cīrulis pārsteidz un triumfē 65cc klasē

Emils Ozerinskis

Reišulim pasaules junioru sudrabs, Cīrulis pārsteidz un triumfē 65cc klasē
Patriks Cīrulis. Foto: Maris Stiprais

Latvijas motosportists Jānis Reišulis Rumānijā pasaules junioru čempionātā motokrosā otro gadu pēc kārtas ieguva sudraba medaļu 125 kubikcentimetru (125cc) klasē, bet jaunais motokrosa braucējs Patriks Cīrulis negaidīti kļuva par pasaules junioru čempionu 65 kubikcentimetru (cc) klasē.

Jānis Reišulis jau pērn kļuva par pasaules junioru vicečempionu 125cc ieskaitē, tāpēc pirms šī gada sacensībām tika uzskatīts par galveno favorītu, ko attaisnoja arī kvalifikācijā, kur sasniedza ātrāko apļa laiku, tuvāko konkurentu apsteidzot par gandrīz divām sekundēm. Diemžēl svētdien pirmā brauciena ievadā Jānis Mārtiņš krita un braucienu uzsāka vien no 39. pozīcijas. Trešajā aplī viņš bija aizcīnījies līdz 25. vietai, tomēr jau atradās 33 sekundes aiz līdera, bet devītajā aplī iekļuva desmitniekā. Atlikušajā distancē latvietis pacēlās līdz septītajai pozīcijai, taču labāko sešinieks bija ieguvis lielāku pārsvaru un viņus panākt vairs nebija laika. Kopā šajā braucienā Reišulis piedzīvoja divus kritienus un finišu sasniedza ar ievērojami cietušu motociklu.

Markuss Ozoliņš pirmā brauciena ievadā ilgāku laiku brauca sestais un desmitniekā turējās vairāk nekā pusi distances. Tomēr noslēgumā viņš finišēja 18. vietā, savukārt Markuss Kokins tika klasificēts 35. pozīcijā.

Otrajā braucienā Jānis Reišulis neveiksmes vairs nepieļāva. Pēc starta viņš bija līderu grupā, bet pirmā apļa laikā pacēlās jau uz otro pozīciju, esot vien aiz pirmajā startā uzvarējušā francūža Matisa Valēna. Drīz vien arī galvenais konkurents tika apdzīts un finišā latvietis izcīnīja pārliecinošu uzvaru, Valēnu apsteidzot par 16 sekundēm. Ar šādu rezultātu pietika, lai summā jaunais latvietis kļūtu par pasaules junioru vicečempionu.

Markuss Kokins otrajā braucienā guva 20. vietu, bet Markuss Ozoliņš, atrodoties pie divdesmitnieka robežas, izstājās. Divu braucienu summā Ozoliņš ierindojās 24., bet Kokins 26. pozīcijā.

Jaunais sportists Patriks Cīrulis ir ceturtais latviešu motokrosa braucējs, kurš triumfējis pasaules junioru čempionātā. Pauls Jonass iepriekš uzvarējis 85 un 125cc klasēs, kam vēlāk sekoja arī uzvara MX2 grupā elitē. Savukārt Ivo Šteinbergs un Matīss Karro kļuvuši par čempioniem 125cc ieskaitē.

Šogad uz pasaules junioru čempionātu jaunākajā 65cc ieskaitē ieradās 69 braucēji, ieskaitot četrus no Latvijas, 85cc klasē starp 82 dalībniekiem bija divi latvieši, bet 125cc 73 dalībnieku vidū bija četri mūsējie. Sestdien motobraucēji aizvadīja kvalifikāciju, katrā no klasēm noskaidrojot 40 labākos, kuri kvalificējās pamatsacensībām. Šo barjeru 65cc ieskaitē nepārvarēja Georgs Fridrihsons, 85cc klasē Toms Dankerts, bet 125cc sportistu vidū Raivo Laicāns.

65cc klasē Latvijas sportistu trio dvīņubrāļi Patriks un Martins Cīruļi, kā arī Rainers Grasis, dodoties uz Rumāniju, cerēja uz vietu desmitniekā. Tomēr jau kvalifikācija lika nojaust, ka viss var izvērsties nesalīdzināmi veiksmīgāk, jo tajā mūsējie guva trīs pirmās vietas – ātrāko apļa laiku sasniedza Patriks Cīrulis, kuram sekoja Grasis un Martins Cīrulis. Arī pirmajā sacensību braucienā svētdien jaunie latvieši nodemonstrēja izcilu sniegumu. Astoņus apļus garajā sacīkstē ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja Patriks Cīrulis, bet 19 sekundes aiz viņa otrajā vietā ļoti droši finišēja Grasis. Martins Cīrulis startā piedzīvoja kritienu un sacīksti sāka no pēdējās pozīcijas, tomēr, neskatoties uz to, spēja pakāpties līdz pat piektajai vietai, rūtoto karogu sasniedzot 49 sekundes aiz brāļa.

Arī otrajā braucienā Patriks Cīrulis no starta aizbrauca vadībā un izcīnīja pārliecinošu uzvaru, kļūstot par pasaules junioru čempionu. Grasis pēc pirmā apļa bija piektais, bet noslēgumā samierinājās ar 30. vietu, savukārt Martins Cīrulis izstājās un tika klasificēts 37. pozīcijā. Ar vienā braucienā nopelnītajiem punktiem pietika, lai pasaules junioru čempionāta kopvērtējumā Grasis izcīnītu astoto, bet Martins Cīrulis - 14. vietu.

85cc ieskaitē no Latvijas finālbraucienos piedalījās vienīgi Jēkabs Hudolejs. Pirmajā braucienā pēc starta viņš atradās desmitniekā, tomēr ļoti šaurajā pirmajā sektorā piedzīvoja kritienu un braucienu turpināja vien 35. pozīcijā. Laika gaitā Jēkabs iekļuva trīsdesmitniekā, bet ievērojami augstāk pakāpties vairs nespēja un braucienu noslēdza 23. pozīcijā. Otrajā startā jaunais latvietis finišu sasniedza 26. vietā, bet summā tika klasificēts 27. pozīcijā.

Komandu vērtējumā par čempioni kļuva Itālija, bet Latvija ierindojās ļoti cienījamajā piektajā vietā starp 38 valstīm.

Informāciju sagatavoja:
Brāļu Reišuļu komanda

  +1 [+] [-]

, 2023-07-09 20:00, pirms 10 mēnešiem
Latvija 💪😊

     [+] [-]

, 2023-07-10 07:40, pirms 10 mēnešiem
Man jau tomer gribeetos objektivitati nedaudz, mums ir Pasaules chempis 65cc, un tikai pec tam, chalis ar sudrabu kaklaa...
Visiem Fateriishiem/Gjimeneem izturiibu , arii finansiaalo talaakaam gaitaam 😉

     [+] [-]

, 2023-07-10 11:36, pirms 10 mēnešiem
Trampaliins rakstīja: Man jau tomer gribeetos objektivitati nedaudz, mums ir Pasaules chempis 65cc, un tikai pec tam, chalis ar sudrabu kaklaa...
Visiem Fateriishiem/Gjimeneem izturiibu , arii finansiaalo talaakaam gaitaam 😉
vai nu tik svarīgi,kuru šeit minēja sākumā un kuru pēc tam.)))paldies par info brāļu Reišuļu ģimenei un protams milzu prieks un lepnums par Patrika un Jāņa Mārtiņa panākumiem pasaules mēroga kontekstā!