Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Eināram Vinteram uzvara enduro sezonas atklāšanas sacensībās Lietuvā

Juris Grīns
Juris Grīns

Eināram Vinteram uzvara enduro sezonas atklāšanas sacensībās Lietuvā
Einārs Vinters
Foto: Ģirts Kehris

Nedēļas nogalē Lietuvā tika atklāta ENDURO sporta sezona – notika pirmais Enduro sprinta Baltijas un Lietuvas kausa posms trasē ar skanīgu nosaukumu „Crazy Farm”. Pasākums norisinājās netālu no skaista Lietuvas ciemata ar nosaukumu Vievis. Sacensību organizators - Paulius Albertavičius.

Enduro sprints Lietuvā notika pirmo reizi. Uz šīm sacensībām bija sabraucis rekordliels skaits motosportistu - 111 dalībnieki no visām trīs Baltijas valstīm. Kuplajā dalībnieku sarakstā bija arī divas daiļā dzimuma pārstāves, kuras cīnījās līdz galam un finišēja.

Laika apstākļi sacensībām bija labvēlīgi, spīdēja saule, un, neskatoties uz vēso pavasara vēju, sportisti bija ļoti apmierināti. Sarunā ar Jāni Bauni junioru pēc sacensībām viņš atklāja, ka trasē vislabāk viņam patika krosa tests, kā arī pārbraucieni esot bijuši interesanti gan pa laukiem, gan pa mežiem. Neraksturīgi Lietuvas Enduro, bija ļoti maz koplietošanas ceļu. Trases reljefs - kalnains. Kopējais trases garums bija aptuveni 24km.

No Latvijas bija ieradušies 18 motosportisti, kuri piedalījās dažādās Enduro sprinta klasēs. E2 klasi no 16 sportistiem pārstāvēja Jānis Vinters no „JVE Moto Team”, kurš ieguva 4.vietu, bet Jānis Baunis juniors no MK „Moto A-Z” ieguva 6.vietu. Trešais šīs klases dalībnieks bija Vitālijs Ovčiņņikovs, kurš ieguva 14.vietu.

E1 klasē kopā startēja 12 braucēji. Šajā klasē godam cīnījās Mārtiņš Vinters no „JVE Moto Team”, kurš diemžēl palika aiz olimpiskā trijnieka, iegūdams 4.vietu. Pēteris Sliede no moto kluba „apPasaule” palika 7.vietā un Juris Deičmanis no MK „Moto A-Z” ieguva 8.vietu.

E3 klasē latviešu braucējam Eināram Vinteram no „JVE Moto Team” godalgotā 1. vieta 10 dalībnieku konkurencē, un Jurijs Žižkuns no MK „Moto A-Z” 2.vietā.

Senioru klasē piedalījās kopā 10 sportisti. Šajā klasē startēja Jānis Rasmanis no MK „Moto A-Z”, kurš sīvajā cīņā par uzvaru ieguva 2. vietu. Jurģis Bergs no moto kluba „MOTODROMS” ieguva 4.vietu, bet Stefano Chiussi no motokluba „CEC IS Racing” un Uldis Veidenieks no kluba „BIERIŅI” ieguva 6. un 7.vietu.

Hobiju klasē no 11 braucējiem 1.vieta Ģirtam Dubavam no MK „Moto A-Z”, 3.vieta arī MK „Moto A-Z” braucējam Marekam Ķikuram, aiz sevis atstādami Alvi Leci no „CEC IS Racing” 6. vietā un Ivaru Keišu 8.vietā.

Ļoti sīvā konkurencē no 26 C klases dalībniekiem Gustavs Kundziņš no moto kluba „L.R.K.” ieguva augsto 2.vietu.

Ļoti labus un augstus panākums guva arī mūsu kvadru klases braucējs Artūrs Vēvers no moto kluba „apPasaule”, kurš Kvadri ATV klasē no 7 sportistiem apbalvošanā kāpa uz visaugstāko pakāpienu, iegūdams 1.vietu.

Igauniju pārstāvēja 11 Enduro sporta braucēj. E2 klasē 1.vietā Martins Leoks no moto kluba „Somerpalu” un 3.vietā Toomas Triisa no „Redmoto”. Pašmāju braucēji no Lietuvas bija viskuplākajā skaitā - 82 braucēji, no kuriem 25 piedalījās C klasē un 13 Kvadri Open klasē.

Rezultāti pieejami LaMSF mājas lapā "www.lamsf.lv"

Tiekamies Sestdien, 12.aprīlī Ķesterciemā Bušu trasē, kur notiks Cross Country Baltijas un Latvijas čempionāta pirmais posms.

Informāciju sagatavoja:
LaMSF praktikante Luīze Mīkstā

  +2 [+] [-]

, 2014-04-09 10:55, pirms 11 gadiem
Paldies, labs un interesants raksts! Lamsf jāmācās no praktikantiem

     [+] [-]

, 2014-04-13 13:08, pirms 10 gadiem
Beidzot raksts, ko var arī izlasīt saistībā ar enduro, paldies!