Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jasikonis pamet "Husqvarna" un pāriet uz citu MXGP komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Jasikonis pamet "Husqvarna" un pāriet uz citu MXGP komandu
Armins Jasikonis. Foto: mxgp.com

Nākamās motokrosa sezonas sastāvu prezentējusi MXGP komanda "Gebben Van Venrooy Yamaha Racing", tostarp paziņojot, ka parakstīts līgums ar lietuviešu motosportistu Arminu Jasikoni.

Jau trešo gadu pēc kārtas komandā turpinās startēt holandiešu sportists Kalvins Vlānderens, kurš pagarinājis līgumu uz vēl vienu sezonu. Savukārt Jasikonis vienības sastāvā brauks pirmo sezonu, un arī viņam ir līgums uz vienu gadu.

Iepriekšējās trīs MXGP sezonas Jasikonis pavadīja "Rockstar Energy Husqvarna" rūpnīcas komandas rindās, 2019. gadā pasaules čempionāta kopvērtējumā pat guva augsto septīto vietu. 2020. gadā sportists uzvarēja vienā no braucieniem, bet tad guva smagu galvas traumu, pusi sezonas izlaida un trasē atgriezās vien šogad, taču rezultātu vairs nebija tik augsti.

"Pēc ilgas gaidīšanas varam nākt klajā ar oficiālām ziņām," saka Jasikonis. "Šis bijis nemierīgs laiks, jo viss noticis tik vēlu, bet esmu tiešām pateicīgs, ka varēšu startēt šajā komandā. Esmu ļoti motivēts, gaidot nākamo sezonu, un ir patīkami redzēt, ka komanda arī ir ļoti motivēta un daudz strādā pie visa. Tas dod cerību, ka kopā varam paveikt lielas lietas. Esmu jau testējis šo "Yamaha" motociklu, un sajūta uzreiz bija jauka. Trase bija smilšaina un nelīdzena, bet motocikls bija stabils un tiešām klausīja mani."

Aizvadītajā MXGP sezonā "Gebben Van Venrooy Yamaha Racing" komanda startēja trīs sportistu sastāvā. Vlānderens savainojuma dēļ gan piedalījās tikai pirmajos 13 posmos, kuru laikā augstākie rezultāti atsevišķos braucienos bija divas ceturtās vietas. Pilnu sezonu veica Kevins Strijboss (21. vieta kopvērtējumā), kurš tagad karjeru jau noslēdzis, un Brents van Doninks (16. vieta kopvērtējumā).

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...