Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motokrosa veterāns Kozlovskis ar sāpošu roku izcīna 15. vietu Pasaules kausā

Juris Grīns
Juris Grīns

Motokrosa veterāns Kozlovskis ar sāpošu roku izcīna 15. vietu Pasaules kausā
Leons Kozlovskis
Foto: Elvis Millers

Par spīti tikko sadziedētajai un vēl jūtīgajai traumai, Latvijas spēcīgākais un tituliem bagātākais Veterānu klases pārstāvis, leģendārais Leons Kozlovskis nedēļas nogalē devās uz Pasaules kausa izcīņu Veterāniem, kas norisinājās Zviedrijā, lai godam aizstāvētu Latvijas vārdu.

Līdzās Leonam pie starta barjeras stājās daudzi pasaules slaveni Veterānu klases pārstāvji, tostarp daudzkārtējais pasaules čempions šajā klasē, M.Nilsons, spāņu meistars J.G.Viko un pasaulē labi zināmais Martins Zereva.

Sestdiena treniņbraucienos Kozlovskis parādīja, ka būs sīvs konkurents, laika ziņā daudz neatpaliekot no šiem spēcīgajiem braucējiem. Arī pirmā finālbrauciena starts Kozlovskim padevās lielisks – trešā vieta līdzās slavenajam Garsia Vici. Taču sekoja neveiksme – motociklam nolūza sajūgs un izstāšanās jau ceturtajā aplī.

„Sajūtas ļoti sliktas, biju ļoti bēdīgs – divi braucieni un no viena tu esi izstājies,” atskatoties uz notikušo stāsta Kozlovskis.

Apņēmības pilns Leons atgriezās svētdien, lai piedalītos otrajā finālbraucienā. Kozlovskim izdevās sastādīt konkurenci ne vienam vien pieredzes bagātam braucējam, uzsākot sacīkstes no ceturtās vietas. Lai gan sportists sevi nesaudzēja, vēl nesen lauztā roka tomēr lika par sevi manīt.

„Roka bija jūtama un astoņas minūtes pirms beigām dabūju nomest savu tempu, lai tiktu līdz finišam. Tā patiešām sāka gurt un nedaudz arī tirpa, taču mazāk nekā Viļakā, tā kā progress ir,” ar nelielu humoru atzīst sportists.

Lai gan rehabilitācijas laiks bija par maz, un trasē nācās doties ar jūtīgu lūzuma vietu, mūsu Veterānu pārstāvim tomēr izdevās otrajā braucienā izcīnīt augsto 10.vietu. Kopvērtējumā mūsu sportists ierindojas 15.vietā, kas ir ļoti labs rezultāts 40 spēcīgāko un pieredzes bagātāko braucēju konkurencē, ņemot vērā arī neseno traumu.

Pirmo vietu uizcīnīja Martins Zereva, otro Darrils Kings, bet trešo Mats Nilssons.

Izmantotie resursi:
Motokrosa komisija

     [+] [-]

, 2014-07-08 09:01, pirms 10 gadiem
Motokrosam sekoju jau ļoti sen, taču neatceros, ka tāds Viko vai Zereva ar kaut ko būtu kādreiz izcēlušies. Varbūt tikai uz vecumdienām. Un kāds vēl ''slavenais'' Vici? Pirmo reizi tādu dzirdu. Derilu Kingu gan atceros, tas ir bijis pasaules čempions. Jorgenu Nilsonu atceros, bet kas ir Matss Nilsons?