Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mucenieks: "Nebija viegli, bet neviens neteica, ka būs viegli"

Juris Grīns
Juris Grīns

Mucenieks: "Nebija viegli, bet neviens neteica, ka būs viegli"
Valentīns Žirū un Elvijs Mucenieks
Foto: publicitātes

Šonedēļ Francijā norisinās pasaules čempionāta blakusvāģiem otrais posms, kurā pēc pirmā posmā iegūtās traumas startē arī Elvijs Mucenieks un Valentīns Žirū. Sportisti sestdien guva uzvaru kvalifikācijā.

B grupas cīņā Žirū/Mucenieka duets uzveica Etjēnu Baksu un Kasparu Stupeli, kuri arī atgriezušies trasē drīz pēc iegūtajām traumām. Līdz ar to latviešiem dubultuzvara.

"Startā aizbraucām trešie, Koens Hermanss nedaudz paspieda starta mirklī ārā, bet pirmajā aplī jau apdzinām, pakāpjoties uz otro pozīciju," stāsta Elvijs Mucenieks, kurš jau pirmajā posmā Nīderlandē startēja ar lauztu plaukstas kaulu. "Līdz pat brauciena devītajai minūtei bija sīva cīņa ar Etjēnu Baksu un Kasparu Stupeli."

Kādu laiku sekojuši, Žirū un Mucenieks tika konkurentiem garām.

"Tālāk jau cīņa par pirmo vietu turpinājās mainītās lomās, mums esot līderiem," turpina Mucenieks. "Pēdējos sešus apļus braucām droši, mierīgi, jo atstatums bija pietiekami liels. Roka netraucēja veikt braucienu un savu darbu, vairāk bija jācīnās ar sevi, lai izietu no komforta zonas, pierastu un piespiestu sevi turēt maksimāli no pirmā līdz pēdējam aplim. Teikšu kā ir - nebija viegli, bet neviens neteica, ka būs viegli."

A grupā sestdien kvalifikācijas sacīkstēs otro vietu izcīnīja Kerts Variks un Lauris Daiders, līdz visas trīs latviešu pārstāvētās ekipāžas Kastelnē de Luī trasē finišēja kādā no pirmajām divām pozīcijām.

Video no kvalifikācijas:

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99