Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Olsens izcīna pirmo uzvaru "Husqvarna" MXGP komandas sastāvā

Juris Grīns
Juris Grīns

Olsens izcīna pirmo uzvaru "Husqvarna" MXGP komandas sastāvā
Tomass Kjers Olsens. Foto: Ice One Racing

Dāņu motosportists Tomass Kjers Olsens nedēļas nogalē Itālijas atklātajā motokrosa čempionātā guva uzvaru sezonas otrā posma superfinālā, un tas viņam ir pirmais panākums kopš kļūšanas par "Husqvarna" rūpnīcas MXGP klases braucēju.

Iepriekšējās sezonās startējis MX2 klasē, šogad Olsens nomainījis latvieti Paulu Jonasu MXGP komandā, un jau aizvadījis pirmos posmus Itālijas čempionātā. Uz pjedestāla viņš kāpa jau Sardīnijā, kad MX1 klases finālbraucienā guva trešo vietu, kā arī finišēja otrais superfinālā. Šoreiz Algēro trasē rezultāti vēl augstāki.

Itālijas čempionāta otrajā posmā startēja daudzi vadošie pasaules čempionāta braucēji, MX1 klasē dominējošu sniegumu parādot Glenam Koldenhofam, kurš guva pirmo uzvaru "Yamaha" rūpnīcas vienības sastāvā. Finālbraucienā viņa tuvākais sekotājs bija Olsens, kurš zaudēja nepilnas astoņas sekundes, bet trešajā vietā ierindojās Koldenhofa komandas biedrs Bens Vatsons. Nākamās divas pozīcijas guva "Kawasaki" braucēji, komandas jaunpienācējam Ivo Montičelli pārspējot 2015. gada MXGP čempionu Romēnu Fevru.

MX2 klasē, izcēlis startu, pārliecinoši uzvarēja jaunais itāļu talants Nikolass Lapuči, kuru šosezon nolīgusi "Fantic" rūpnīcas komanda. Aiz viņa tuvākie sekotāji finišā bija Andreā Bonakorsi un Tims Edbergs, kamēr pasaules čempionāta braucēji Matija Gvadanīni no "KTM" un Jago Gērtss no "Yamaha" pirmajā līkumā krita, finišā aizcīnoties līdz piektajai un sestajai vietai.

Abu klašu ātrākie sportisti tikās superfinālā. Krītot barjerai, vadībā izrāvās Fevrs, kuram sekoja MX1 finālbrauciena uzvarētājs Koldenhofs, taču Olsens abus spēja apzīt. Tikmēr saķeršanos piedzīvoja MX2 braucēji Lapuči un Gērtss, cīņu turpinot no pēdējām pozīcijām. Lai gan Fevrs beigās centās uzbrukt, Olsens guva uzvaru, kas viņam ir pirmais panākums kopš kļūšanas par "Husqvarna" MXGP komandas braucēju. Aiz Fevra trešajā vietā finišēja Koldenhofs, bet tālāk ierindojās Džeremijs van Horebīks, Toms Kohs un Alvins Estlunds. Pirmajā desmitniekā finišēja arī Bens Vatsons, Aleksandro Lupino, Kevins Horgmo un Gērtss, kurš pēc neveiksmīgā sākuma aizcīnījās līdz desmitajai vietai.

Rezultāti: https://www.motocross.it/2021/03/07...

     [+] [-]

, 2021-03-08 16:31, pirms 3 gadiem
Olsens negaidīti ātrs