Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass sacensību apritē atgriežas ar otro vietu Vācijas atklātajā čempionātā

Agris Suveizda

Jonass sacensību apritē atgriežas ar otro vietu Vācijas atklātajā čempionātā
Pauls Jonass. Foto: Full Spectrum Media

Latviešu motobraucējam Paulam Jonasam nākamajā nedēļas nogalē vajadzētu piedalīties MXGP posmā Zviedrijā, bet aizvadītajā nedēļas nogalē, kas MXGP kalendārā bija brīva, viņš sacensību apritē atgriezās ar dalību Vācijas atklātajā čempionātā Gaildorfā.

Abos braucienos pārliecinoši uzvarēja titulētais Džefrijs Herlingss, kurš pēc savainojuma sadziedēšanas startēja jau iepriekšējā MXGP posmā Somijā. 28 gadus vecais nīderlandietis, kurš divreiz kļuvis par MXGP čempionu un trīsreiz triumfējis arī MX2 klasē, pirmajā braucienā par gandrīz 23 sekundēm apsteidza Henriju Jākobi, kuram dažas sekundes zaudēja Toms Kohs un Jonass, bet otrajā braucienā otrais 26,5 sekundes aiz Herlingsa finišēja Jonass, kurš par vairāk nekā 10 sekundēm apsteidza Maksu Nāglu.

Herlingss ar maksimālajiem 25+25 punktiem kļuva par sacensību uzvarētāju, bet Jonass ar 18+22 punktiem izcīnīja otro vietu. Trešais ar 20+18 punktiem bija Kohs, bet Jākobi otrajā braucienā bija tikai sestais, kas summā ar 22+15 punktiem deva ceturto vietu.

Jonass šosezon piedalījies tikai pirmajos trijos MXGP posmos, turklāt trešajā posmā Šveicē nefinišēja nevienā no abiem braucieniem. Jonasa labākā vieta braucienā ir ceturtā, un ar kopsummā nopelnītiem 56 punktiem viņš kopvērtējumā ieņem 23. vietu – 22 punktus aiz 22. vietā esošā, četrkārtējā MXGP čempiona Tima Gajsera, kurš savukārt piedalījies tikai trijos iepriekšējos posmos. Pārliecinošs kopvērtējuma līderis ar 720 punktiem ir spānis Horhe Prado, par 98 punktiem atpaliek francūzis Romēns Febvrs.

Savainojumu “Standing Construct Honda” komandas braucējs guva maija beigās Francijas “Grand Prix” izcīņas laikā piedzīvojot kritienu. Kā toreiz atklāja Jonass, kvalifikācijas braucienā lēciena brīdī nācies mainīt trajektoriju, ielēcis dziļā špūrē un pārlidojis pāri motociklam. Kritienā sportistam tika sarautas labā īkšķa saites, kā arī norauts kaula gabaliņš, kā ārstēšanai bija nepieciešama operācija un vairāku nedēļu ilga rehabilitācija.

Izmantotie resursi:
https://res.cloudinary.com/adacmkv/...
https://res.cloudinary.com/adacmkv/...
https://res.cloudinary.com/adacmkv/...