Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Neilanda ekipāža pusotru mēnesi pēc avārijas atgriežas pasaules čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Neilanda ekipāža pusotru mēnesi pēc avārijas atgriežas pasaules čempionātā
Artis Neilands
Foto: Milan Photography

Šodien Nīderlandē, Asenes trasē tiks aizvadīts pasaules čempionāta ceturtais posms šosejas blakusvāģiem, kurā uz starta stāsies arī sacensībās Horvātijā ļoti smagu avāriju piedzīvojusī zviedra Tomasa Akselsona (Tomas Axelsson) un latvieša Arta Neilanda ekipāža.

Horvātijas posmā jūnija otrajā pusē Akselsons/Neilands otrajā braucienā smagi avarēja, pilnībā iznīcinot motociklu, kā arī gūstot traumas. Lai gan pagājis tikai pusotrs mēnesis, sportisti ir gatavi turpināt sezonu, stājoties uz starta pasaules čempionāta ceturtajā posmā.

"Pēc avārijas nedaudz atpūtāmies un salikām domas pa plauktiem," portālam "Sportacentrs.com" atklāj Artis Neilands. "Galvenokārt bija jautājums par sezonas turpināšanu. Tā kā ietriecāmies betona sienā, no mocīša pāri palika vien čupiņa bleķu un skaidrs, ka risinājums tikai viens - cits mocis. Citam mocim vajadzīga cita nauda un mūsu budžetā 50 000 eiro jaunam mocim diemžēl nav, tāpēc izlīdzamies ar 2000. gada Zviedrijā ražotu "ART/Suzuki" mocīti."

Viņš turpina: "Kamēr dzija kauli un brūces, garažā jau tika pārskrūvēts un sagatavots "jaunais" mocītis un tika plānots brauciens uz nākamo pasaules čempionāta posmu Holandē. Pēc negadījuma, kā saka, mācāmies staigāt no jauna. Svarīgākais ir mentāli tikt pāri traumām un cīnīties tikai uz priekšu, ko šobrīd arī soli pa solim darām. Izvirzītais mērķis ir kvalificēties atlikušajiem posmiem, nobraukt čempionātu līdz galam un pēc iespējas labāk. Esam pozitīvi noskaņoti."

Pirmo reizi 20 gadu laikā pasaules čempionāta kvalifikācijā sestdien Nīderlandē trasē devās 30 blakusvāģi, cīnoties par 28 pieejamajām vietām uz starta svētdienas finālbraucienos. Tomass Akselsons un Artis Neilands sasniedza 28. rezultātu, spējot kvalificēties gaidāmajām cīņām.

Pirmjos divos sezonas posmos Akselsons/Neilands guvuši 6 punktus un ierindojas 15. pozīcijā. Līderi ir Markuss Šlosers/Tomass Hofers.