Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

11 skatītāji ievainoti avārijā TT sacīkstēs Menas salā

Juris Grīns
Juris Grīns

11 skatītāji ievainoti avārijā TT sacīkstēs Menas salā
Šogad bojā gājušais Jošinari Matsušita
Foto: channelnewsasia.com

Šodien notikušajās TT motošosejas sacīkstēs Menas salā, kas tiek uzskatītas par vienām no bīstamākajām pasaulē, pēc kāda sportista avārijas savainojumus guvuši 11 skatītāji.

Negadījums notika Senioru klases sacīkstē, kad jau pirmajā aplī avarēja Džonatana Hovarta pilotētais "Kawasaki". Motocikls un atlūzas ielidojušas skatītājos, savainojot kopumā 11 cilvēkus. 29 gadus vecais britu braucējs, kuram šīs bija pirmās TT sacensības Menas salā, negadījumā nav cietis, bet desmit skatītājiem konstatētas dzīvību neapdraudošas traumas, kamēr viena līdzjutēja stāvoklis esot smags.

Sacensības pēc avārijas nekavējoties tika pārtrauktas un notikuma vietā ieradās mediķi.

Menas salas TT sacensības ir vienas no senākajām un prestižākajām motoru sporta sacensībām pasaulē, jo risinās jau kopš 1907. gada. Tās notiek pa Menas salas publiskajiem ceļiem un sacīkšu trases garums ir 60.73 kilometri. Sacīkstes notiek dažādās klasēs un šogad arī tika sasniegts jauns trases rekords, kad Džons Makginess ar "Honda" uzrādīja vidējo ātrumu 211.9 km/h.

Šīs sacensības ir ļoti bīstamas un tajās regulāri iet bojā sportisti. Kopš 1911. gada, kad sacensības notiek pašreizējā trasē, bojā gājuši jau 240 dalībnieki. Faktiski nav tādu gadu, kad nebūtu reģistrēts neviens bojā gājušais un izņēmums nebija arī šis gads - jau treniņbraucienos 27. maijā nāvējošu avāriju piedzīvoja japāņu motobraucējs Jošinari Matsušita.

Matsušitas nāvējošā avārija 27. maijā:

Izmantotie resursi:
Wikipedia
Belfast Telegraph - Northern Ireland's...

  +1 [+] [-]

, 2013-06-07 17:57, pirms 11 gadiem
Skarbas sacīkstes.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-07 17:58, pirms 11 gadiem
Sitie chalji ir pilniigi dulli. To pat Rossi saka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja