Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss abos braucienos uzvar un triumfē Spānijas MXGP posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss abos braucienos uzvar un triumfē Spānijas MXGP posmā
Džefrijs Herlingss. Foto: mxgp.com

Džefrijs Herlingss guvis uzvaras abos braucienos Spānijā notikušajā pasaules motokrosa čempionāta sestajā posmā MXGP klasē. KTM komandu pārstāvošais holandiešu braucējs uzvarējis jau otro posmu pēc kārtas un trešo šajā sezonā, taču kopvērtējuma līderpozīciju ar nelielu pārsvaru joprojām notur Horhe Prado.

Pirmā brauciena sākumā vadību pārņēma Džeremijs Sīvers, kamēr Herlingss bija ceturtais. Viņa un priekšā braucošā Prado starpā izvērsās aizraujošs duelis, abie vairākas reizes apmainoties pozīcijām, līdz Herlingss tomēr nonāca priekšā un vairs nepiekāpās. Otrajā pozīcijā tikmēr brauca Matija Gvadanini, kurš vajāja Sīveru un sestajā aplī viņu apdzina.

Kādu laiku Gvadanini atradās vadībā, bija iekrājis visai lielu pārsvaru, taču Herlingss pietuvojās un 12. aplī nokļuva priekšā. Trīs apļus pirms finiša arī Prado apdzina Gvadanini, nonākot otrajā vietā, kurā arī finišēja. Pirms tam viņš bija apdzinis Sīveru, kurš zaudēja tempu un finišā iebrauca tikai astotais.

Otrā brauciena startā vadībā nokļuva Rubens Fernandess, bet Herlingss sākotnēji atkal bija ceturtais. Gandrīz pusi sacīkstes Fernandesam izdevās saglabāt pirmo pozīciju, taču Herlingss arī šoreiz bija ātrāks par visiem, apdzina Sīveru un Gvadanini, devītajā aplī tiekot galā arī ar tā brīža līderi. Finišā Herlingss atkal iebrauca ar drošu pārsvaru, Fernandess šoreiz bija otrais, bet trešo vietu atkal sasniedza Gvadanini.

Abos braucienos ieņēmis trešo vietu, posma summā otrais aiz Herlingsa ierindojas "GasGas" braucējs Gvadanini, bet trešais šajā reizē Fernandess no "Honda" vienības, kurš pirmo braucienu bija pabeidzis piektajā vietā. Prado otrajā sacīkstē ieņēma ceturto vietu un arī summā bija ceturtais.

Jau ziņots, ka kvalifikācijā smagu kritienu piedzīvoja Romēns Fevrs. Ārsti viņam savainojumus nekonstatēja, taču šodien uz starta franču braucējs nedevās. Tikmēr potītes un pēdas lūzumus kvalifikācijas sacīkstē guva Maksims Reno, kura atlabšanas periods būs krietni ilgāks.

Traumas dēļ arī šo MXGP posmu izlaida latviešu motosportists Pauls Jonass.

Kopvērtējumā Fevrs no trešās vietas atkritis uz ceturto, trešais tagad ir Fernandess. Prado saglabā vadību, bet vairs tikai sešus punktus ir priekšā Herlingsam.

MX2 klasē abos braucienos uzvaras guva Simons Langenfelders ar "GasGas" motociklu. Posma kopvērtējumā aiz viņa palika sezonas līderis Jago Gērtss, kurš abās sacīkstēs finišēja otrais, bet trešo vietu Spānijā guva Andreā Adamo. Sezonas kopvērtējumā "Yamaha" pārstāvim Gērtsam tagad 48 punktu pārsvars pār Adamo.

Pasaules motokrosa čempionāta septītais posms norisināsies 20. un 21. maijā Francijā. Savukārt pēc tam 4. jūnijā sekos posms Latvijā, Ķeguma trasē.

Rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...