Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Visiem "Vaidavas kausu" ieguvējiem šogad starts motokrosā bez maksas

Juris Grīns
Juris Grīns

Vaidavas Kausam pastāvot arī 5.gadu desmitā, organizatori nolēmuši iedibināt un saglabāt jaunas tradīcijas – turpmāk visiem iepriekšējo gadu galveno „Vaidavas Kausu” ieguvējiem sacensību apmeklējums vai dalība sacensībās būs bez maksas.

17.maijā Apē, Arvīda Levana vārdā nosauktajā mototrasē jau 42. reizi notiks „Vaidavas Kausa” izcīņa motokrosā - vecākās un tradīcijām bagātākās motokrosa sacensības Baltijā.

Tradīcijas, sportiskais azarts, prestižās balvas un pārsteigumi ir iemesls tam, ka šajā Ziemeļvidzemes mazpilsētā ik gadu pulcējas vairāki simti dalībnieku un ievērojams skaits līdzjutēju, kas pārsniedz tās iedzīvotāju skaitu.

Arvīda Levana vārdā nosauktā mototrase šogad piedzīvos dažas izmaiņas: sportistiem patiks jaunumi gan lielajā trasē, ganZelta Mopēds un MiniMX klašu mazajā trasē, mehāniķi priecāsies par paplašināto motociklu mazgātuvi. Kā pēdējos gados ierasts, par Vaidavas Kausiem cīnīsies MX1, MX2, Blakusvāģu, Senioru, Mini MX un šogad arī Amatieri 30+ klašu sportisti.

Protams, notiks arī mopēdistu un skatītāju iecienītā „Zelta mopēds” balvas izcīņa, kas vienlaicīgi apvieno sportisko meistarību un atraktivitāti. Šogad būs pirmais „Vaidavas Kauss”, kad mototrasē nebūs pāragri pametušais šo pasauli Gundars Levans – viens no šo sacensību pamatlicējiem. Tieši „Zelta mopēds” standarta klasē turpmāk izcīnīs viņa piemiņai veltīto ceļojošo kausu. Zīmīgi, ka ar šādu mopēdu Gundars iesāka savas motosportista gaitas, pirms gandrīz 10 gadiem atjaunojaZelta mopēds kustību Latvijā un vēl pagājušajā gadā piedalījās sacensībās ar savu atjaunoto mopēdu…

Vaidavas Kausam pastāvot arī 5.gadu desmitā, organizatori nolēmuši iedibināt un saglabāt jaunas tradīcijas – turpmāk visiem iepriekšējo gadu galveno „Vaidavas Kausu” ieguvējiem sacensību apmeklējums vai dalība sacensībās būs bez maksas. Vien nepieciešams iepriekš sazināties ar Motokluba Ape preses sekretāri Astru Bindi, tālr. 22037518.

Tas nozīmē, ka mūsu leģendārie motokrosisti gadu no gada tiek gaidīti Apē, lai varētu tikties ar saviem cīņu biedriem un līdzjutējiem. Arī šogad skatītājiem būs iespēja satikt daudzus no „Vaidavas Kausa” uzvarētājiem, iegūt viņu autogrāfus un kopīgi nofotografēties.

Izmantotie resursi:
Aktuāli - LaMSF