Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Leons Kozlovskis Liepājā uzvar, par spīti smagam kritienam

Juris Grīns
Juris Grīns

Leons Kozlovskis Liepājā uzvar, par spīti smagam kritienam
Leons Kozlovskis
Foto: Maigonis Vagalis

2. aprīlī Liepājā, „Laumas” trasē tika atklāta 2017. gada motokrosa sezona Baltijā ar Latvijas čempionāta pirmo posmu uz kuru devās arī ''MX Ādaži'' komanda. Lai arī diena tika solīta saulaina un silta, tomēr pašā rīta agrumā bija jāsaskaras ar pamatīgu miglu un tieši šādos apstākļos kā pirmajiem jāiesāk diena bija pašiem mazākajiem MX50 klases braucējiem.

“MX50” klasē šogad mūsu komandā startē divi sportisti – Gregors Tauriņš un Jēkabs Kubuliņš.

Gregoram Tauriņam, šīs bija pirmās motokrosa sacensības un ''MX50'' klases kopvērtējumā izcīnīta 6. vieta un iegūta laba pirmā pieredze, startējot fiziski sarežģītā trasē. Neskatoties uz nelielajiem kritieniem brauciena gaitā, Gregors, cēlās un cīnījās līdz galam - līdz finiša karogam.

Savukārt, Jēkabam Kubuliņam, šoreiz pievīla tehnika ar kuru, diemžēl, netika galā un labu laiku nostāvēja trases malā. Kopumā ar visām neveiksmēm, Jēkabs, finiša līniju šķērsoja un kopvērtējumā ierindojās 10. vietā no 12 dalībniekiem. Nākošie posmi noteikti būs labāki un tehnika sagatavota un pārbaudīta pirms sacensībām.

“MX65” klasi pārstāvēja ''MX Ādaži'' braucējs, Jānis Kubuliņš. Pēc lieliska pirmā brauciena, kad izdevās finišēt otrajā vietā, diemžēl otrā brauciena laikā radās problēmas ar tehniku, bet neskatoties uz to, Jānis finišēja 8. vietā, kas posma kopvērtējumā deva iespēju kāpt uz goda pjedestāla 3. vietas pakāpiena. Jāatzīmē, ka MX65 klasē uz sacensībām bija ieradušies 24 jaunie motobraucēji.

“MX85” klases braucējs Ričards Kursītis, klases kopvērtējumā ierindojās 7. vietā no 27 klases pārstāvjiem. Ričardam, bija novērojams izteikts pirmās sacensības sindroms - saspringums, kas neļāva sasniegt labāku rezultātu. Otrajā braucienā sportists piedzīvoja pamatīgu kritienu, pēc kura zaudēja dažas pozīcijas, tomēr līdz finiša karoga šķērsošanai tās spēja atgūt.

“MX125” klases pārstāvis Ralfs Edgars Ozoliņš, ierindojās 9. vietā no 17 dalībniekiem. Šoreiz tā bija gadījies kad, sportists, motociklu saņēma pavisam īsu brīdi pirms sacensībām, kā rezultātā maz braukts ar jauno tehniku. Līdz otrajam Latvijas čempionāta posmam ir pietiekami ilgs laiks, lai Ralfs varētu aizvadīt vairāk treniņus uz jaunā motocikla, lai nākamajā posmā rezultāts būtu atbilstošāks Ralfa varējumam.

“MX2” klasi pārstāvēja divi sportisti - Aigars Leoks un Ralfs Guļevskis. ''MX Ādaži'' komanda uz šo sezonu ir piesaistījusi spēcīgu Igauņu braucēju, Aigaru Leoku, kurš pirms šīs sezonas bija izlēmis nomainīt kubatūru un startēt MX2 klasē. Kā pēc sacensībām atzina pats Aigars, tad ir pietrūcis laika vairāk treniņiem ar MX2 klases motociklu, tomēr grūtajā un smilšainajā trasē viņš spēja parādīt ļoti labu sniegumu, pirmajā braucienā finišējot augstajā 2. vietā, bet otrajā braucienā krītot pirmajā starta līkumā no pēdējās vietas ar lielu cīņas sparu aizcīnījās līdz 4. vietai, kas posma kopvērtējumā 24 dalībnieku konkurencē deva 4. vietu.

Otrs komandas braucējs, Ralfs, abus braucienus nobrauca līdz galam, kas arī bija pirmā posma galvenais mērķis un tas deva kopvērtējumā 13. vietu.

“MX1” Igauņu pārstāvis Andero Lusbo, kurš nav smilšainas trases seguma cienītājs, augstāk par 5. vietu pacīnīties diemžēl nevarēja. Andero pa braucieniem izcīnītas 5. un 6. vieta no 23 dalībniekiem. Visnotaļ parocīgāks priekš Andero, būs Aizputes posms, jo tās trases segums ir krietni cietāks, salīdzinot ar “Laumas” trasi.

“Veterānu” klases braucējiem kvalifikācija notika kopā ar “Senioriem” un “MX125” klasi, kurā - Leons Kozlovskis, uzrādīja ļoti labu sniegumu un spēja uzrādīt ātrāko apļa laiku arī starp visiem MX125 klases braucējiem. Braucieni jau veterāniem un senioriem notika tikai starp savu klašu braucējiem un abos braucienos Leons ierindojoties pārliecinoši 1. vietā arī kopvērtējumā līdz ar to izcīnīta uzvara pirmajā Latvijas čempionāta posmā.

Leonu, otrajā braucienā, otrajā aplī piemeklēja smags kritiens, kā rezultātā motociklam salocīja priekšējās bremzes un visu braucienu nācās nobraukt bez bremzēm, tomēr pats Leons jūtas labi un turpinās sagatavošanās procesu nākošajām sacensībām savā kalendārajā plānā. Atgādināsim, ka sportists šogad brauc ar Husqvarna markas motociklu pie, kura joprojām Leons cenšas pierast, jo braukšana ar to ir savādāka nekā ierasts.

Gan Bērnu un Jauniešu komandu vērtējumā, gan arī Pieaugušo komandu vērtējumā „MX Ādaži” komandai izdevās ierindoties 4. vietā. Neveiksmes, diemžēl, mūs piemeklēja jau pirmajā posmā, bet šajā sporta veidā nav iespējams aizvadīt posmu bez tehniskām problēmām, kritieniem un citādām blakus lietām. Neskatoties uz visu to esam stabila komanda ar stabilu sportistu pārstāvjiem. Sezona ir pietiekami gara, lai soli pa solim pietuvotos augstākiem mērķiem.

Paldies visiem puišiem, atbalstītājiem un līdzjutējiem. Kopā mēs varam daudz, galvu augšā un tiekamies 29-30. aprīlī Aizputē, kur, iespējams, ''MX Ādaži'' būs sagatavojusi kādu pārsteigumu saviem faniem.

Informāciju sagatavoja:
"MX Ādaži"