Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Freibergs sasniedz septīto vietu Eiropas motokrosa čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Freibergs sasniedz septīto vietu Eiropas motokrosa čempionātā
Uldis Freibergs. Foto: publicitātes

Latviešu motosportists Uldis Freibergs šodien Itālijā, Mantovas trasē piedalījās Eiropas motokrosa čempionāta EMX2t klases finālposmā, divu braucienu summā sasniedzot cienījamo septīto vietu.

EMX2t

EMX2t klasē šosezon notika trīs posmi un Freibergam šajā kategorijā tās bija pirmās sacensības, lai gan Ķegumā viņš nesekmīgi bija mēģinājis kvalificēties finālbraucieniem EMX250 klasē. Šoreiz cīņā devās 23 sportisti, līdz ar to doties pie starta barjeras varēja visi.

Ar "Husqvarna" motociklu braucošais sportists, kurš ir pasaules čempionāta kādreizējā dalībnieka Laura Freiberga dēls, brīvajos treniņbraucienos uzrādīja 12. rezultātu, tāpat ieņēma 12. vietu kvalifikācijā.

Pirmajā braucienā pirmo apli Uldis noslēdza devītajā pozīcijā, trešajā aplī bija pacēlies par pozīciju augstāk, bet vēl pēc pāris apļiem atkal atkrita uz devīto vietu, kurā pavadīja visu atlikušo sacensību daļu. Otrā brauciena pirmo apli Freibergs noslēdza vien trīspadsmitais, taču sacensību vidū bija aizcīnījies jau līdz astotajai vietai, bet pēdējā aplī pakāpās vēl pozīciju augstāk un finišēja septītais.

Posmā uzvaru sasniedza itāļu sportists Federiko Tuani, kuram braucienos otrā un pirmā vieta, bet otrais summā bija vācietis Maksimilians Špīss, kurš tikmēr uzvarēja pirmajā braucienā, bet otrajā bija trešais. Par šīs sezonas čempionu kļuvis Špīss. Savukārt Freibergs posmā ierindojās septītajā vietā, nopelnot tikpat punktus, cik sestās vietas ieguvējs un tikai par punktu mazāk nekā piektajā vietā esošais sportists.

EMX250

Aizvadīts arī priekšpēdējais posms EMX250 klasē. Tur abos braucienos uzvarēja sezonas līderis Nikolass Lapuči, taču viņam vēl nav izdevies nodrošināt titulu, lai gan pirms pēdējā posma, kas notiks turpat Mantovā, itālim 45 punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju Kevinu Horgmo no Norvēģijas, kurš šoreiz palika vien sestais. Vēl šosezon iespējams gūt 50 punktus, līdz ar to Lapuči ir ļoti tuvu titulam.

     [+] [-]

, 2021-11-06 21:29, pirms 2 gadiem
Ļoti augstvērtīgs rezultāts debijā.

     [+] [-]

, 2021-11-09 18:16, pirms 2 gadiem
Ja nekļūdos, Uldis otrajā braucienā pirmajā aplī bija pašās beigās un pamazām aizcīnījās līdz 7 vietai.......... Kad ieraidzīju to pirmo apli, neticējās, ka viņam izdosies tikt līdz 7 vietai(zināju jau rezultātu).