Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kaspars Brigzne Linčopingā uz pjedestāla kāpj divreiz

Juris Grīns
Juris Grīns

Augusta sākumā Zviedrijā, Linčopingas trasē tradicionāli notiek ikgadējais klasiskā motosporta festivāls – šogad jau 49 reizi! Un tikpat tradicionāli dalību ņem arī latviešu motobraucēji.

Šīgada tēma – klasiskie angļu sacīkšu motocikli bija pulcējuši gandrīz 700 (!) braucēju no 11 valstīm, kuri sacentās motošosejā, spīdvejā, motokrosā un triālā.

Motošosejā Latviju pārstāvēja Mazmoto Racing team līderis Kaspars Brigzne piesakoties 50 ccm un 250GP klase un kluba Motoaplis pārstāvis Arnis Tomass, kurš bija pieteicies startam veterānu klases Parādes braucienam.

Lielais karstums radīja regulējumu problēmas Kaspara pašrocīgi atjaunotajam Sarkanās Zvaigznes sacīkšu “piecdesmitniekam” un neskatoties uz cerīgiem treniņu laikiem, abos braucienos nācās izstāties.

Savukārt 250GP klasē stabilitāte un tehnikas izturība abos braucienos ļāva izcīnīt otro un trešo vietu.

Arņa Tomasa debija Zviedrijā ļāva gūt baudījumu no braukšanas trasē, izpelnīties skatītāju simpātijas un nostiprināt apņemšanos atgriezties nākošgad ar īstu, klasisku sacīkšu motociklu.

Informāciju sagatavoja:
Tāls Meļķis