Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lizanders: "Motors bija pilns ar metāla skaidām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lizanders: "Motors bija pilns ar metāla skaidām"
Foto: Igor Tšeskidov

Divu dienu garumā, 2. un 3. jūlijā, Langes trasē Igaunijā risinājās Eiropas čempionāta kvadricikliem trešais posms, kurā startēja trīs Latvijas braucēji. No mūsu sportistiem vislabāk šajās sacensībās veicās Matīsam Palēvicam, kurš trīs braucienu summā izcīnīja sesto vietu.

Kvalifikācijā, kas tika aizvadīta sacensību pirmajā dienā, ātrākais no latvieši bija Reinis Bicāns (JTSC “Eriņi”), uzrādot sesto ātrāko apļa laiku. Kārlim Lizanderam (Saldus motoklubs) – divpadsmitais apļa laiks, tikmēr Matīsam Palēvicam (Rodeo MX), kurš motocikla problēmu dēļ, izbrauca vien vienu apli, uzrādīja astoņpadsmito rezultātu.

Pirmajā braucienā no mūsu sportistiem finišu vienīgais sasniedza Matīss Palēvics, izcīnot 7. vietu. Kārli Lizanderu tehnikas ķibeles sāka piemeklēt jau kvalifikācijā un tās turpināja sportistu vajāt arī pirmajā braucienā. Diemžēl problēmu neizdevās novērst un šīs sacensības Kārlim beidzās īsti nesākoties. “Ir nobeidzies balansiera vārpstas adatu gultnis motorā! Motors ir pilns ar metāla skaidām. Gultnis ir nokalpojis apmēram 36 stundas, kas ir gaužām maz. Diemžēl, bet paredzēt, ka gultnis nogurs tik ātri nevar neviens. Tāds nu ir tehniskais sporta veids,” komentēja Linards Lizanders.

Arī Reinim Bicānam pirmais brauciens beidzās bez rezultāta – pēc pirmā apļa motoram iznāca blīve un iztecēja eļļa.

Otrajā braucienā, kas risinājās sacensību otrajā dienā, no latviešiem uz starta izgāja tikai M. Palēvics un izcīnīja 7. vietu. Arī trešais brauciens Matīsam bija gana stabils, finišu sasniedzot sestajam, kas trīs braucienu summā Latvijas sportistam šajā Eiropas čempionāta posmā nodrošināja 6. vietu.

Par posma uzvarētāju kļuva četrkārtējais Eiropas čempions Kevins Sārs, otrā vieta Kristoferam Tverāenam, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena Igaunijā kāpa Joakims Granli.

Igaunijas posma rezultāti:

VietaBraucējsValstsPunkti
1.Kevins SārsIgaunija72
2.Kristofers TverāensNorvēģija69
3.Joakims GranliNorvēģija58
4.Romans GviazdaPolija56
5.Riks HaverdilsNīderlande48
6.Matīss PalēvicsLatvija43
7.Larss HolmensNorvēģija37
8.Mihkels SalujoeIgaunija36
9.Taralds HellebustsNorvēģija35
10.Prīts JarvloIgaunija30
17.Reinis BicānsLatvija4
18.Kārlis LizandersLatvija0

Pilni rezultāti: https://results.fim-europe.eu/event...

Izmantotie resursi:
lamsf.lv