Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mucenieks: "Ribas lika par sevi manīt katrā līkumā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Mucenieks: "Ribas lika par sevi manīt katrā līkumā"
Foto: Rien Willems

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās ceturtais pasaules čempionāta posms blakusvāģiem. Pēc Francijas čempionāta posmā iegūtās traumas, trasē devās arī Elvijs Mucenieks ar Valentīnu Žirū. Tāpat kā ierasts uz starta varēja manīt Lauri Daideru ar Kristofu Santermansu. Lielisku sniegumu posmā uzrādīja Elvijs, pierādot, ka traumas viņam nav šķērslis virsotņu sasniegšanai.

Jau sestdien, kvalifikācijas braucienā Elvijs ar Valentīnu pierādīja, ka, neskatoties uz Elvija iegūto traumu, viņi būs nopietni konkurenti cīņā par uzvaru Francijas posmā. Lai gan brauciens uzsākts vien no 11. pozīcijas, finišu viņi sasniedza pirmie. Laurim ar Kristofu kvalifikācijā 9. vieta.

Sestdien pa nakti bija stipras lietusgāzes, kas izmainīja trases segumu svētdienas finālbraucieniem., taču dubļi un lietus nebija šķērslis Elvijam ar Valentīnu, kuri atradās līdera pozīcijā no brauciena starta līdz pat finišam. Savukārt Lauris ar Kristofu finišu sasniedza vien 16. pozīcijā.

Otro braucienu uzsākot no piektās pozīcijas, Elvijam ar Valentīnu izdevās aizcīnīties līdz 2. pozīcijai, piekāpjoties vien Etjēnam Baksam ar Nikolasu Musē, kuri pirmajā braucienā ierindojās aiz Elvija un Valentīna. Līdz ar to Elvijam ar Valentīnu posmā nācās samierināties ar pjedestāla otro pakāpienu. Diemžēl ar tehniskām problēmām braucienā cīnījās Lauris ar Kristofu, kā rezultātā viņiem šajā braucienā neizdevās izcīnīt nevienu punktu, ierindojoties vien 29. vietā.

“Esmu atgriezies no Francijas. Lai gan saguris un ar akmeņu nospiedumiem uz ķermeņa, izdarīju maksimāli daudz, ko varēju izdarīt. Sestdien uzrādījām apļa laikus ar kuriem jutāmies spēcīgi šajā trasē. Ribas lika par sevi manīt katrā līkumā, bet klausīju sporta ārstu un necentos adrenalīna momentos par to tik ļoti domāt. Svētdien pirmajā braucienā “izcēlām” startu un ar drošu pārsvaru vinnējām šīs sezonas pirmo braucienu. Otrā braucienā starta taisnē saskārāmies ar konkurentiem un nedaudz atlaidām gāzi, sevi nostādot piektajā pozīcijā. Kamēr tikām līdz otrajai pozīcijai, Bakss jau bija pamucis un nespējām vairs viņam pietuvoties. Šonedēļ mājas posms, kas ir smilšu trasē. Darīsim, ko varēsim.” stāsta Elvijs.

Pēc aizvadītiem četriem čempionāta posmiem, Elvijs ar Valentīnu ieņem kopvērtējuma otro pozīciju, no līderiem atpaliekot vien 10 punktus. Savukārt Lauris ar Kristofu pēc Francijas posma ir nokritušies uz 10. vietu. Nākamais čempionāta posms jau šajā nedēļas nogalē Ķegumā, “Zelta Zirga” mototrasē. Mūsējiem būs nepieciešams viss iespējamais atbalsts, tāpēc būsim priecīgi par ikvienu Latvijas karogu trases malā.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99