Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss Latvijā izcīna pirmo uzvaru MXGP klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss Latvijā izcīna pirmo uzvaru MXGP klasē
Džefrijs Herlingss
Foto: mxgp.com

2016. gada MX2 pasaules čempions motokrosā Džefrijs Herlingss izcīnījis pirmo vietu Latvijas MXGP posma kvalifikācijas sacīkstēs, kas ir sportista pirmā uzvara MXGP klasē. Latvieši šajā klasē šoreiz nestartē, bet ierindā ir lietuvieši un igauņi. Svētdien Ķegumā gaidāmi finālbraucieni.

Visus iepriekšējos gadus, ja vien nenomocīja traumas, Herlingss bija faktiski neuzvarams MX2 klases sacīkstēs, tādēļ daudzi no viņa gaidīja uzvaras jau pirmajās MXGP sacensībās. Augsti rezultāti sākumā tomēr izpalika un pats Herlingss atzina, ka MXGP klasi, iespējams, novērtējis par zemu.

Pagājušajā posmā Nīderlandē viņš abos braucienos un summā bija otrais, bet 2017. gada Latvijas Grand Prix izcīņa ieies vēsturē ar to, ka tieši šeit, Ķeguma mototrasē "Zelta zirgs" titulētais holandiešu sportists guvis savu pirmo triumfu MXGP kategorijā, uzvarot šodien notikušajās kvalifikācijas sacīkstēs.

Nozīmīgi, ka šajā reizē Herlingsam padevās labs starts un jau sākumā viņš iekārtojās otrajā vietā. Šajā pozīcijā "Red Bull KTM Factory Racing" komandas pārstāvis pavadīja gandrīz visu distanci, vien pēdējā aplī strauji pietuvojās un apdzina tā brīža līderi Maksu Naglu.

Vācu sportists Nagls vadību bija pārņēmis pirmajā aplī un saglabāja to līdz pat brīdim, kad Herlingss tika garām. Finišā starp abiem vairāk nekā divas sekundes, savukārt trešo vietu izcīnīja Džeremijs van Horebīks, kurš atpalika 12 sekundes, sacīkšu beigu fāzē apdzenot pasaules čempionāta līderi Timu Gajseru.

Finišā Gajsers iebrauca ceturtajā vietā, piekto vietu guva Jevgēņijs Bobriševs, bet augsto sesto rezultātu sasniedza lietuvietis Armins Jasikonis, kurš, kā zināms, šogad pārstāv "Suzuki" rūpnīcas komandu. Jasikonis aizvadīja cīņu ar titulēto Antonio Kairoli, kurš bija ticis garām, bet tad krita un beigās finišēja septītais.

Startēja arī trīs igauņi. Visaugstāk no viņiem tika Tanels Leoks, gandrīz 40 braucēju konkurencē sasniedzot 17. vietu, uzreiz aiz viņa 18. vietā finišēja Harijs Kullass. Tikmēr Prītam Ratsepam 23. vieta.

Pirms Latvijas posma kopvērtējumā MXGP klasē līdera Gajsera pārsvars pār otrajā vietā esošo Kairoli ir 14 punkti. Trešais pašlaik ir Gotjē Polēns, kurš atpaliek 22 punktus. Kvalifikācijā Polēns ieņēma devīto vietu.

MXGP klases finālbraucieni svētdien notiks plkst. 14:15 un 17:10. Tiešraidē tos būs iespējams vērot televīzijas kanālā "Motorsport.tv".

Latvijas Grand Prix kvalifikācija MXGP klasē

VietaSportistsValstsMotociklsRezultāts
1.Džefrijs HerlingssNEDKTM12 apļi
2.Makss NaglsGERHusqvarna+2.519
3.Džeremijs van HorebīksBELYamaha+12.188
4.Tims GajsersSLOHonda+14.811
5.Jevgēņijs BobriševsRUSHonda+18.903
6.Armins JasikonisLTUSuzuki+23.419
7.Antonio KairoliITAKTM+24.546
8.Klemēns DesālsBELKawasaki+31.002
9.Gotjē PolēnsFRAHusqvarna+32.197
10.Šons SimpsonsGBRYamaha+33.297

     [+] [-]

, 2017-05-06 21:32, pirms 7 gadiem
Lietuvietis malacis...